Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeytinyağında ulusal kalite ödülünü Ovilo 4. kez kazandı

Zeytinyağında ulusal kalite ödülünü Ovilo 4. kez kazandı

76 zeytinyağı markasının yarıştığı 9. Ulusal Zeytinyağı Kalite Ödülleri´nde altın madalya üst üste 4. kez Ovilo Natürel Zeytinyağı´nın oldu.

76 zeytinyağı markasının yarıştığı 9. Ulusal Zeytinyağı Kalite Ödülleri´nde altın madalya üst üste 4. kez Ovilo Natürel Zeytinyağı´nın oldu.
Zeytin Dostu Derneği tarafından düzenlenen 9.Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Türkiye genelinde 76 zeytinyağı üreticisinin katıldığı yarışmada Ovilo Zeytinyağı iki ayrı kategoride altın madalya ile ödüllendirildi.
Ovilo´nun Kurucusu Nermin Gökduman, üretime başladıkları ilk günden bu yana üst üste 4. kez kalite ödülüne layık görüldüklerini söyledi. Gökduman, ?Kazdağları eteklerinde bulunan kendi zeytinliklerimizden üretim yapıyoruz. Titiz çalışmalarımız sonucu yüksek kaliteli bir ürün ortaya çıkıyor. Bu kalite ödülüne layık gören herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ovilo Zeytinyağının, dünyanın önde gelen uluslararası kalite kuruluşlarından International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından da ?Üstün Lezzet Ödülü´ne layık görüldüğünü hatırlatan Gökduman şunları söyledi: ?Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediyoruz. 27 C altında 2 fazlı kontinü kapalı sistemlerde ?Soğuk Sıkım´ yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenleri en üst seviyede tutuyoruz. Zeytinyağının kalitesi, faydası birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Zeytin ağacının cinsi, bölgesi, bahçenin coğrafi konumu, mevsim şartları, yağmur, rüzgar, budamanın ve hasadın nasıl yapıldığı, zeytinlerin bekletilmeden sıkılması, sıkılan yağın saklanma koşullarının nasıl olduğu zeytinyağını zeytinyağından ayırıyor.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli