Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytinyağı´ndan sonra zeytin´e de prim desteği var

Zeytinyağı´ndan sonra zeytin´e de prim desteği var

Zeytinyağı´ndan sonra zeytin ürününe de prim desteğinin verilmesinin kesinleşmesiyle, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından, üretici ortaklara zeytin ve zeytinyağı prim destek açıklamasında izlenecek rota hakkında bilgilendirme

 Zeytinyağı´ndan sonra zeytin ürününe de prim desteğinin verilmesinin kesinleşmesiyle, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından, üretici ortaklara zeytin ve zeytinyağı prim destek açıklamasında izlenecek rota hakkında bilgilendirme yapıldı.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nden üretici ortaklara yönelik yapılan bilgilendirmede, prim ödemeleriyle desteklenen 2019 üretim yılına ait Dane Zeytin ile Zeytinyağı ürünlerini kapsayan Fark Ödemesi Desteğinden faydalanacak çiftçiler için başvuruların başlama ve bitiş tarihleri açıklandı.
Bilindiği gibi; 2019 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı´nın (KS:1691) 24/10/2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı da Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliği 9 Kasım 2019 Cumartesi günü yayımlamıştı.

Bu yıl ilk defa Dane Zeytin için de Fark Ödemesi Desteklemesi yapılacağını işaret eden Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi görevlileri, ağaçlardan hasat edilen ve hiçbir işleme tabi tutulmadan satılan zeytin meyvesinin destekleme kapsamına girdiğini belirtirken, ?Bu nedenle üreticilerin zeytinlerini ağaçtan topladıkları ham haliyle satışını yaptıktan sonra, ürünlere ait Satış Müstahsil Belgesi ve Borsa Tescil Belgesi ile birlikte Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne müracaat etmeleri gerekiyor.? ifadelerine yer verdi.
İşte! Konuyla ilgili S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nden yapılan açıklama: ?Tarım ve Orman Bakanlığı´nın Bitkisel Üretime Destek Ödemesi yapılması ile ilgili tebliğ gereğince 1 Ekim 2019 ile 15 Mart 2020 tarihleri arasında Müstahsil Makbuzu karşılığında kooperatifimize teslim edilen ?Dane Zeytin? için kilogramda 15 kuruş,1 Ekim 2019 ile 30 Mayıs 2020 tarihleri arasında Tasiriye Faturası karşılığında, kooperatifimize veya diğer yağhanelere ?Zeytinyağı Sıkımı? yaptıran müstahsile zeytinyağını fatura karşılığı satması halinde kilogramda 80 kuruş destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu destekleme ödemelerinden yararlanmak isteyen ortaklarımızın ve zeytin üreticilerinin; Dane Zeytin desteklemesi için 1 Nisan 2020 tarihine kadar, Zeytinyağı desteklemesi için 30 Eylül 2020 tarihine kadar Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne; Dane Zeytin fark ödemesi desteklemesi için zeytin tesliminde kooperatifimiz tarafından düzenlenen Müstahsil Makbuzu sureti ve Borsa Tescil Beyannamesi, Zeytinyağı fark ödemesi desteklemesi için ise Tasiriye Faturası ile Alım Satım Belgesi nüshaları ile birlikte müracaat etmeleri gerekiyor.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false