Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağının tüketimini arttırmaya kararlılar

Zeytinyağının tüketimini arttırmaya kararlılar

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Türkiyede zeytinyağı tüketimini arttıracak çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, Türkiye`de zeytinyağı tüketimini arttıracak çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Balıkesir Valiliği`nin önderliğinde ve İl Tarım Müdürlüğü`nün destekleriyle oluşturulan Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu, Balıkesir`deki zeytinyağı ve zeytin ürünlerinin ve bağlı kültürünün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için çalışmalara başlandı.
Bilinçli zeytin yağı tüketimini arttırmanın öncelikli görevleri arasında olduğunu söyleyen tanıtım grubu başkanı iş adamı Mehmet Semerci, "Zeytinyağı ve zeytin ürünlerinin elde si üzerine çalışmalar yapmak fuar ve bölgelere yapılacak organizasyonlarla anlatmak tanıtmak amaçlanmaktadır" dedi. Grubun henüz yeni olduğunu ve yakın zamanda Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ın bölge yapacağı bir toplantının ardından çalışmalara tam randımanlı olarak başlanacağını kaydeden başkan Mehmet Semerci, ilk olarak ülke çapında zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için çalışmalara başlayacak olan grubun, daha sonra dünya çapında tanıtım çalışmaları göstereceğini açıkladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı