Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zıpkınla Balık Avı Milli Takımında Bir Edremit'li

Zıpkınla Balık Avı Milli Takımında Bir Edremit

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takıma seçilen 4 milli sporcudan birisi

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takıma seçilen 4 milli sporcudan birisi olan Edremit Atıcılık Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, Türkiye Sualtı Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı sporcularının Balıkesir`in Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesindeki Adrina Termal Hotelde 14 - 20 Haziran 2013 tarihleri arasında kampa gireceği bilgisini verdi.
OSMANOĞLU, ZIPKINLA BALIK AVI MİLLİ TAKIMINA SEÇİLDİ
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takımına seçilmek için Marmara, Doğu - Batı Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinden katılan 500 sporcu ve 32 takım arasından Mersin`de yapılan ilk elemelerde 250 sporcu arasına giren Sedat Osmanoğlu, sonraki seçmelerde ilk 12 sporcu arasına katıldı. Sinop`ta yapılan son yarışmada ise Türkiye Sualtı Sporları Zıpkınla Balık Avı Milli Takımına seçilen 4 milli sporcudan birisi olma başarısını gösterdi.
"11 BAŞARI KUPASINI AVCILIK KULÜBÜNE BAĞIŞLADI"
Bu yıl katıldığı yarışmalarda aldığı 11 başarı kupasını başkanlığını yaptığı Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık Kulübüne bağışladığını açıklayan Başkan Sedat Osmanoğlu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takımına seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Avcılık yanı sıra Zıpkınla Balık Avı Türk Milli Takımında milli sporcu olmanın gururunu yaşadığını belirten Osmanoğlu, "Zıpkınla Balık Avı Milli Takımını Edremit ilçesine getirmenin de mutluluğunu yaşıyorum" dedi..
"EDREMİT KÖRFEZİ BALIK AMBARI"
"Edremit Körfezi`ne geçtiğimiz yıl atılan toplam 3 bin 600 resif ve 1200 adet anti trol bloklar nedeniyle bölgenin Türkiye`nin adeta balık ambarı haline getirdiğini ve bu nedenle Dünya Şampiyonasına hazırlık çalışmasının Güre`de yapılacağını müjdeleyen Osmanoğlu, Türk Milli Takımını oluşturan 4 milli sporcunun İstanbul, Ankara, İzmir yanı sıra Edremit ilçesinden katıldığını söyledi.
"HEDEF, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"
14 - 20 Haziran 2013 tarihleri arasında kampa girecek olan Zıpkınla Balık Avı Türk Milli Takımı son hazırlıklarını Güre Beldesindeki Adrina Termal Hotelde yapacak.
Finlandiya`nın Helsinki şehrinde 29-30 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan Zıpkınla Balık Avı Dünya Şampiyonasında ekip olarak çok iyi derece beklediklerini vurgulayan Sedat Osmanoğlu, "Helsinki`deki denizin buzlarının yeni çözüldüğünü biliyoruz. Deniz suyu çok soğuk, ortalama 8 derece ve bölgede balık çeşidi az ama hedefimiz yinede Türkiye Sualtı Sporları Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonu olmaktır" dedi.
Dünya Şampiyonasında da denizin derinliği, akıntısının hızı ve balık çeşitliliğinin önemine vurgu yapan Türkiye Sualtı Sporları Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Sporcusu Osmanoğlu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı ve yetkililerine, Edremit Kaymakamlığı ile Güre Belediye Başkanına yakın ilgileri nedeniyle teşekkür etti.       Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false