Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ziraat Mühendisi Kırcı, Erdek´te meslektaşlarına yüklendi:

Ziraat Mühendisi Kırcı, Erdek´te meslektaşlarına yüklendi:

?Bizde çizmeli değil, kunduralı ziraat mühendisleri var?

Erdek´e, zeytin zararlılarıyla mücadelede çok etkin olduğunu öne sürdüğü ?Sunshield? isimli ilacın tanıtımı için gelen Ziraat Mühendisi Şenay Kırcı, ?Marmarabirlik ve İlçe Tarım Müdürlükleri dahil, bizde çizmeli değil, kunduralı ziraat mühendisleri çalışıyor. Kimse alınıp gücenmesin ama gerçek bu? dedi.
Birçok yetkilinin, ticari çıkarları uğruna tarım konusundaki gerçekleri dile getirmekten kaçındığını öne süren ?Şenay Fidancılık?a bağlı Ziraat Mühendisi Kırcı, Erdek Öğretmen Evi salonunda gerçekleşen toplantıya başlarken, Bandırmanın şimdiki mahallesi, eski köyü Çakıl´da doğduğunu vurgularken, şöyle konuştu:
?Bugün ülkemizin her yeri, dağ-bayır, Hakkari´ye kadar zeytin ağaçlarıyla doldu. Ancak zeytinciliği bilinçli yapamıyoruz. Tarım ürünlerimiz arasında ilk 10 arasında yer alan zeytin, ilgi ve özen ister. Bu bölgede, 50-200 yıllık zeytin ağaçları var. Ancak bölgenizdeki zeytinlik alanların ne toprağı, ne de yaprağı için analizler yapılıyor.?
Toplantıyı izleyen gazeteci Önder Balıkçı, Kırcı´ya müdahale ederek, ?Konuyu iyi araştırmadan gelmişsiniz. Erdek Belediyesi, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ortaklarının zeytinlerinin toprağı için analizler yaptırıyor? dedi.
İspanya ve İtalya´nın zeytincilikte çok gelişmiş ülkeler olduğuna dikkati çeken Ziraat Mühendisi Şenay Kırcı, ?Bu ülkeler, zeytini artık ?dekoratif bitki´ olarak bile kullanıyorlar. Yunanistan ve Bulgaristan da, zeytincilikte çok ilerledi? diye konuştu.
Marmarabirlik´e bağlı S.S. 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nden bağımsız bir şekilde, ?Şenay Fidancılık? tarafından özel olarak düzenlenen toplantıyı sadece 10 kişi izledi.
Haber : Taygun Ertan

/resimler/2015-9/14/1427066749978.jpg



mustafa
14.09.2015 14:57:15
Ben bir Ziraat Mühendisi olarak bu arkadaşı meslektaşım olarak kabul edemeyeceğim

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli