Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat´tan, Uğur´a veryansın

Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat´tan, Uğur´a veryansın

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı ve 2014 yılı yerel seçiminde CHP Balıkesir belediye başkan adayı Sami Sözat, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u topa tuttu.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı ve 2014 yılı yerel seçiminde CHP Balıkesir belediye başkan adayı Sami Sözat, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u topa tuttu. Uğur´un başkanlığındaki belediye yönetiminin, iki yılı aşkın süredir şova yönelik, göstermelik işlerin dışında, Balıkesir ili sınırları içinde yaşayanların yararına hiçbir ciddi hizmet üretemediğini öne süren Sözat, şu değerlendirmede bulundu:
?Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, iş adamlarıyla kavgalı. Çiftçiyle kavgalı. Balıkesir Ziraat Odası´yla kavgalı. Valiyle kavgalı. Devletin seçtiği valiyle, milletin seçtiği bir belediye başkanı kavga eder mi? Bu kavgadan millete hizmet çıkar mı? Çıkmıyor da zaten. Bu kafayla hizmet olmaz.?
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, dal-çık projesinin bile iki yıl sürdüğünü, bu nedenle Balıkesir trafiğinin alt üst olduğunu vurgulayan Sözat, ?Şimdi de, Çay Deresi´ni, Porsuk Çayı gibi ıslah edeceklermiş. Bu proje kim bilir ne zaman gerçekleşir?? dedi.
CHP´Lİ BELEDİYELERE KAN KUSTURUYORLAR
Edip Uğur´un, AKP´den olmayan, CHP´li Bandırma, Erdek, Ayvalık ve Edremit belediyelerini dışlayarak, onlara adeta kan kusturduğunu belirten Sözat, şunları söyledi:
?Tabii, bunun bir amacı var. CHP´li belediyelerin ellerini, kollarını bağlayıp onları hizmet veremez duruma getirerek, ilk seçimlerde, ?Bakın, CHP´li belediyeler hiç çalışmadı, hiçbir iş yapmadı. Siz, hükümetimizin belediyelerini iş başına getirin´ demek. Ancak, her şeyi gören milletin, her geçen gün beli daha çok bükülen çiftçinin suskunluğunu da anlayamıyorum. Tabii ki, korkuyorlar. Çünkü, korku toplumu yaratıldı. Oysa susmamak gerek. Hükümet, ülkemizdeki insanları terbiye ediyor. Oysa tam tersi olmalı, millet, sesini yükseltip tepkisini göstererek hükümeti terbiye etmeli.?
KÖY TARLALARININ SATIL-MASI VİCDANSIZLIKTIR
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, kendisine geçen eski köy, yeni kırsal mahallelerdeki tarlaları ve bu mahallelere ait gayrimenkulleri satmasını da eleştiren Sözat, şöyle konuştu:
?Tamam, bu tarla ve mülklerin satılmasında yasal bir engel yok ama vicdanı engel var. Çünkü, bu tarlalar ve mülkler, zamanında, köylerin hayırsever kişileri tarafından, köylere bağışlandılar. Şimdi, sattığınız bu tarla ve mülkleri, başkaları satın alıyor. Kırsal bu mahallelere hiçbir yararı yok. Bu uygulama vicdansızlıktır.?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve diğer yetkililerin, şovu çok sevdiklerine işaret eden Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ?Kırsal mahallelere gidip birkaç yaşlının ellerini öperken, çocukların yanaklarını okşarken poz vermeye bayılıyorlar. Şimdi, yaklaşan yaz mevsiminde onları, deve güreşlerinde, yağlı güreşlerde göreceksiniz. Yani, şov ve eğlencede çok iyiler ama millete hizmetleri sıfır? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli