Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ziraat Odası başkan adayı İbrahim Kaba:"Seçimi kazanacağımdan kuşkum yok"

Ziraat Odası başkan adayı İbrahim Kaba:

Şubat ayında yapılacak genel kurulda Erdek Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan İbrahim Kaba, "Şimdilik üç adayın katılacağının gözüktüğü seçimi kazanacağımdan kuşkum yok.

Şubat ayında yapılacak genel kurulda Erdek Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan İbrahim Kaba, "Şimdilik üç adayın katılacağının gözüktüğü seçimi kazanacağımdan kuşkum yok. Siyasetten arınmış, yalnızca üreticinin çıkarları doğrultusunda hizmet verecek bir ekiple göreve talip olacağım" dedi. Hâlen Odanın meclis başkan vekilliği ve Atatürk Mahallesi Muhtarlığı görevini sürdüren 1966 Erdek doğumlu Kaba, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Göreve seçildiğim takdirde Ziraat Odası`na bir dinamizm kazandırmak istiyorum. Öncelikli hedeflerimin başında, Erdek`in tarımına ikinci ürünleri kazandırmak gelecektir. Örneğin, Kapıdağ`da bolca bulunan kestane, kiraz, kırmızı soğan, çam fıstığı, defne gibi ürünleri marka durumuna getirerek, Erdek tarımına kazandırabiliriz. 

Kısacası, yaklaşık 700 şifalı bitkinin yetiştiği Kapıdağ`ı, mutlaka değerlendirmeliyiz." Erdek`te, tarıma açılacak yeni alanlar bulunmaması nedeniyle ikinci, hatta üçüncü ürünler bulmak zorunda olduklarına dikkati çeken Kaba, şunları söyledi:
"Ziraat Odası olarak, Ticaret Odası ile işbirliği yapıp Erdek`in, kendine özgü, markalaşacak ürünlerini yaratmak amacındayım. Bu ürünlerin patentlerini de alabiliriz. Odamıza ait olup yıllardır aktif durumda bulunmayan İktisadi İşletmemize de yeniden işlerlik kazandırmayı planlıyorum. Bu işletmemize, satış yetkisi bulunan bir de Ziraat Mühendisi almalıyız. Bu arada, ilçenin en önemli gelir kaynağını oluşturan zeytin konusunda da daha bilinçli üretim gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için seminerlerle eğitim çalışmalarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Erdek gençliğinin, zeytinden uzaklaşmaya başladığı gerçeğine paralel şekilde bu ürünü, yeniden gençlerle buluşturmayı düşünüyorum."
Odanın yaklaşık 6 bin üyesinin yaklaşık % 10`unun balıkçı, % 10`unun ise sebze-meyve üreticisinden oluştuğuna işaret eden İbrahim Kaba, başkanlığa seçildiği takdirde bu üyelerin de sorunlarının çözümü konusunda da çaba harcayacaklarını belirtti.
Muhtarlığını yaptığı Atatürk Mahallesi`nde yaşayanların % 60`ının, geçimlerini günlük emekleriyle sağladıklarına dikkati çeken İbrahim Kaba, Ziraat Odası Başkanlığına seçildiği takdirde, bu mahallede oturanlarını da sebze-meyve üretimine özendirerek, gelirlerini artırmayı düşündüğünü belirtirken, "Erdek`in, daimi bir halk pazarına da ihtiyacı var" diye konuştu. Son yıllarda sanayileşme kıskacı altına giren Erdek`te tarımın gelişmesi adına mutlaka yeni girişimlere ihtiyaç bulunduğunun altını çizen Kaba, 2002 yılı kurulan Odanın ilk başkanı Muharrem Özbinici ve daha sonraki başkan Salih Yüksel`in, Odaya büyük hizmetleri geçtiğinin altını çizerek, onlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Erdek Ziraat Odası`nın şubat ayı içinde yapılacak genel kurulunda mahallelerden seçilen 28 delege oy kullanacak. Yıllık bütçesi yaklaşık 150 bin lira olan Odanın başkanlığı için şu ana dek Haluk Özgör, Mustafa Saçıl ve İbrahim Kaba, başkan adaylıklarını açıkladı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı