Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ziraat Odası 1 oy farkıyla Haluk Özgör'ün

Ziraat Odası 1 oy farkıyla Haluk Özgör

Erdek Ziraat Odası kongresinde 3 listenin yarıştığı seçimi Haluk Özgör'ün listesi kazandı

İlçede 7200 üye sayısı ile en büyük oda konumunda bulunan Ziraat Odası olağan seçimli kongresi dün gerçekleşti.
Erdek Öğretmen Evi Konferans Salonunda yapılan Erdek Ziraat Odası Başkanlığı seçimini 28 delegenin 13 oyunu alan Haluk Özgör kazandı.
3 başkan adayının ortak önergesi ile Divan başkanlığına getirilen Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, kongrenin açılış konuşmasında Büyükşehir yasasının çiftçiye olan zararlarından söz ederek, yasada bir düzenleme yapılarak bir an önce köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesini istedi.
Divan Başkanı Sözat`ın söz vermesi ile Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli yaptığı kısa konuşmasın da, kendisini kongreye davet eden mevcut yönetime teşekkür etti.
Erdek`in geçim kaynaklarının arasında turizmin yanı sıra tarım ve çiftçiliğin çok önemli bir yere sahip olduğunu bildiğini belirten Demirelli, “Çiftçi bir ailenin ferdi olarak Ziraat Odalarının çiftçi için ne denli önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunun farkındayım. İlçemiz çiftçisi için Erdek Ziraat Odası kongresinde kazananın çiftçi olmasını temenni ediyorum" dedi.
Kaymakam Demirelli`nin konuşmasının ardından söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise ilçemizde % 54`lük kısmın tarımsal girdi ile geçimini sağladığını ifade etti. 

Tarımın ilçe halkının geçim kaynakları arasında en büyük öneme sahip olduğunu vurguluyan Başkan Sarı, devam eden konuşmasında şöyle konuştu: “Esas olarak Erdek Turizm bölgesi olarak görünse de, ilçemizin % 54`lük gibi çok yüksek bir kesimi tarım girdisi ile geçimini sağlıyor. Bunun için gerçekten tarım önemli. Tarımımız ise zeytinciliğe dayalı. Çiftçinin bütün dünyada olduğu gibi tabii ki Türkiye`de de sorunları var. Odalarda çiftçinin bu sıkıntılarını ve dertlerini çözüm olabilmek veya çözüm olabilecek mercilere ile ulaştırabilmek amacıyla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıdır. Ancak Ziraat Odaları için en önemli sorun ve problem Büyükşehir Kanunu ile köylüyü yok edecek prosedürün ortaya konulmasıdır. Şu anda Erdek Yalı Mahallesi ile Ormanlı veya Narlı`ının bir farkı kalmadı. Eskiden köylerimizde yaptığımız çiftçilik Büyükşehir yasası ile zabıta-i kanunları ile yapmamız mümkün değil. Ben büyükşehir olmaktan vazgeçelim demiyorum ancak bu büyükşehir yasasında yeniden düzenlenmeler yapılarak mahalle statüsüne dönüşen köylerimizin tekrar eskisi gibi köy statüsüne geçmesi gerektiğine inanıyorum. Çiftçiliğin, hayvancılığın ve tarımın yaşaması için bu düzenleme olmassa olmazlardan biridir. Kongrenin Erdek çiftçimize hayırlı olmasını diliyor ve seçilecek arkadaşa görevinde başarılar diliyorum."
Belediye Başkanının konuşmasından sonra gündem maddelerinin oylanarak oybirliği ile kabul edildiği kongrede meclis listelerinin oylanmasına geçildi.
Erdek Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör ve Ziraat Odası eski başkanlarından Mehmet Saçıl`ın oğlu Mustafa Saçıl`ın başkanlığındaki 3 listenin yarıştığı kongrede seçimi 1 oy farkıyla 13 oy alan Haluk Özgör kazandı.
Kapalı oylama usulü ile yapılan seçimde Mustafa Saçıl 12 oy alırken İbrahim Kaba ise 1 oy aldı.
28 delegenin bulunduğu Erdek Ziraat Odası seçimlerinde bir kişi mazereti nedeni ile kongreye gelemezken bir oyda geçersiz oy çıktı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimi kazanan Haluk Özgör`ün yönetim asil listesi şu isimlerden oluştu.
Haluk Özgör, Hasan Aşıcı, Şaban Telemeci, Mustafa Alten, Sinan Arga.
Erdek Ziraat Odasının 5. Olağan Genel Kurulu`na Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, Erdek Şoförler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı F. Mahmut Canbaz Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve Erdek Belediyesinin AK Partili Meclis Üyeleri, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve Erdek Belediyesinin CHP’li Meclis Üyeleri, MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak ile Erdek Ziraat Odası delegeleri ve üyeleri katıldı. Haber: Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli