Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Zübeyde Hanım Caddesinde yapılandırma

Zübeyde Hanım Caddesinde yapılandırma

Erdekten Ocaklar- köyler ve plajlar bölgesine trafik akışını sağlayan Zübeyde Hanım Caddesinin her iki yanındaki tretuar üzerinde bulunan çiçeklikler için başlatılan yapılandırma devam ediyor. Zübeyde Hanım Caddesindeki tretuarlarda...

Erdek`ten Ocaklar- köyler ve plajlar bölgesine trafik akışını sağlayan Zübeyde Hanım Caddesi`nin her iki yanındaki tretuar üzerinde bulunan çiçeklikler için başlatılan yapılandırma devam ediyor. Zübeyde Hanım Caddesindeki tretuarlarda yeniden yapılandırma adına alınan karar, bu cadde üzerinde işyeri bulunan esnafı sevindirdi.
Erdek Belediyesi, söz konusu tretuar üzerinde yeniden düzenleme gerekçesiyle çiçekliklerde damla sulama sistemi kuracağı öğrenilirken, geçtiğimiz dönemde belediye tarafından yapılan çiçekliklerin işyeri önünü kapattığı şikayetinde bulunan esnafın önüne isabet eden çiçeklik alanlar ise kaldırılacak.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Zübeyde Hanım Caddesi tretuarları üzerinde yeniden yapılandırmaya gitme kararının esnafın şikayetleri üzerine çiçekliklerin fazla yer işgal ettiği, vitrinleri kapadığı ve yürüyüşü engellediği gerekçesiyle alındığını açıklayıp, geçtiğimiz yıl cadde üzerinde bulunan bazı işyerleri önündeki çiçekliklerin esnaftan gelen talep doğrultusunda kaldırıldığını kaydetti.
Belediyenin tretuarın üzerindeki çiçekliklerin belediyeye bildirilmesi halinde kaldırılacağını öğrenen esnaflar ise belediyenin bu kararına destek verdi.
"Cadde de geçen yıldan bu yana yaptığım incelemede, birçok esnaftan çiçeklik alanların fazla yer işgal ettiği, vitrinleri kapattığı ve yürüyüşü engellediği yönünde şikayetler aldıklarını dile getiren Aysan, "Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde esnaflık yapan işyeri sahiplerinin işyeri önünün kapanmaması, daha rahat bir yürüme alanı olması, caddeyi genişletme imkanımız da olmadığı için, engel teşkil eden çiçeklikleri kaldırmayı prensip olarak düşündük" diye konuştu.
Haber : Taygun ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı