Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Okulumda Tiyatro Var” projesi ilgi gördü

 Okulumda Tiyatro Var” projesi ilgi gördü

Erdek Belediyesi Balıkesir Sanat Merkezi işbirliği ile Okulumda Tiyatro Var” projesine imza attı. BSM oyuncuları çocuklar için Erdek yollarına düştüler.

Erdek Belediyesi Balıkesir Sanat Merkezi işbirliği ile “Okulumda Tiyatro Var” projesine imza attı. BSM oyuncuları çocuklar için Erdek yollarına düştüler. 13 Ocak Salı günü başlayıp 15 Ocak Perşembe günü sonlanan proje boyunca Erdek’in merkezinde ve mahallelerinde tüm anaokul ve ilkokullarında olmak üzere toplamda 7 farklı okulda 12 seans “Dostluk Perisi Lili” isimli oyunu sahnelediler. Böylelikle çocuk oyunu ile 3 günde yaklaşık 1500 öğrenciye ulaşıldı. Hem öğretici hem eğlendirici olan oyun çocuklardan büyük ilgi gördü. Dostluğun öneminin ve sağlıklı beslenmenin anlatıldığı oyun eğlendirici olduğu kadar öğretici yönü ile de dikkat çekti.

Çocukların katılımıyla daha eğlenceli hale gelen oyunda, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayan çocuklar çok keyifli bir gün geçirdiler.  Veliler de böyle bir etkinlik yapılmasından dolayı memnuniyetlerini belirtip Erdek Belediyesine bu güzel porje için teşekkür ettiler.  İlk defa tiyatro izleyecek çocukların heyecanına da ortak olan BSM oyuncuları bu anlamlı projenin içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan proje sonunda yaptığı açıklamada “Sanata ve sanatçıya özellikle de tiyatroya karşı olan zihniyetlerin yanında Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın bu dönemde sanata verdiği önem çok önemli”dedi.  “Malesef Anadoluda özelliklede kırsaldaki çocuklarımızın tiyatrodan bihaber olduğu bu dönemde Erdek Belediye Başkanımız “Okulumda Tiyatro Var” isimli bu projeyle ilçedeki tüm ilkokul ve anaokulu öğrencilerini tiyatro ile buluşturmuştur. Sanata olan yatırımın Erdek’te artarak devam etmesini temenni eder, tiyatroya verdiği bu destekten dolayı kendilerine teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli