Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hilmi ÇETİN


15 TEMMUZ VE KURBAN BAYRAMI


Kıymetli okurlar, 15 Temmuz 2016´da ülkemiz büyük bir badire atlattı. Yıllardır vatan sevgisi ile yoğrulan milyonlar hain darbe girişimini püskürttü. Allah yardım etti, müminler gözü kara tehdide karşı boyun eğmediler de onurumuz korundu.
Sevgili okurlar, daha henüz peygamberimiz döneminde münafıklar vardı Müslümanların içinde. En zor zamanlarda müslüman toplumun şevkini kıran, arkadan vuran ve fitne hareketi yapan münafıklar. Resulüllah ve ashabı çok ızdıraplar çektiler münafıklar yüzünden. Zira açık düşmanlar belliydi ve tedbir alınabiliyordu. Ancak iki yüzlü münafıklar kalplerindeki kini, düşmanlığı gizliyorlardı. Çok sefer müslümanlar ağır kayıp verdiler onlar yüzünden. 15 Temmuz´da da milletimiz on yıllar süren münafıklığı sezemedi. Saman altından su yürüten hain bir örgüt haline gelen topluluk içlerindekini bu gece kustu.
Resulüllah efendimizin hayatının sonlarına doğru ve vefatından sonra başka bir güruh veya şahıslar çıktılar Müslümanları zorlayan; yalancı Peygamberler.
Peygamberimizin insanlar nezdindeki ulaştığı payeyi kıskanan kimseler benzer bir paye elde etmek ve hasetlerinden dolayı kendilerini peygamber olarak lanse etmeye ve etraflarına insan toplamaya çalıştılar. Allah´ı, O´nun vahyini ve kutsi değerleri istismar eden bu kişiler tabiki çok geçmeden derdest edildiler. Ancak her çağda yeni sürümlerle dn istismarı devam etti durdu.
Kıymetli okurlar, Yğce Mevla Kur´an-ı Kerim´de ?Aldatıcılar da Allah´la sizi aldatmasın´ buyuruyor. Hangi kesimden olursa olsun insanlar ?Allah, Peygamber, din-iman´ diyen dinî jargon kullanan kimselere karşı zafiyet içindedirler. İlim yolunda paye ve şöhret elde etmek isteyenler, yönetimde makam sahibi olmak isteyenler, kazancını artırmak isteyenler dinden ve dini değerler medet ummuşlar, çoğu zaman da ikballerine ulaşmışlardır.
Biz cehaletten arınarak, dini Allah´a has kılarak ve feraset sahibi kimseler olarak aldatmaktan da aldanmaktan da Allah´a sığınacağız.
Bu vesileyle 15 Temmuz´da can vermek suretiyle vatanımıza can veren, canlarımızı koruyan, ezan bayrak ve vatan emanet eden bütün şehitlerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum.
Kıymetli okurlar, kurban bayramına az bir zaman kaldı. 19 Temmuz arefe günü, 20 Temmuz da 10 Zilhicce mübarek kurban bayramının ilk günü olacaktır.
İçinde bulunduğumuz Hicri takvime göre Zilhicce´nin ilk 10 günüdür ve bugünlerle alakalı hadisi şerifler mevcuttur. Bugünlerin ehemmiyetinden dolayı peygamberimiz oruçlu geçirmiştir.
Bu yıl da salgın hastalık sebebiyle hac ibadetini yalnızca Suudi Arabistan içerisindeki Müslümanlar ifa edebilecek.
Son olarak; 19 Temmuz Arefe günü sabah namazıyla başlayacak olan üzerimize vacip olan teşrik tekbirleri görevi vardır. Bayramın dördüncü ikindi namazına kadar devam edecek olan bu tekbirleri bir kez okumak yeterlidir. Farz namazların akabinde ?Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ ilâhe illallâhu vallâhu Ekber. Allâhu Ekber ve lillâhi´l-hamd? diye tekbir almak vacibdir. Bu tekbir, hem cemaatle, hem de tek başına kılana, yolcuya, yolcu olmayana, erkeğe ve kadına vaciptir.
Bayramınız şimdiden mübarek olsun. Selam ve dua ile?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23