Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hilmi ÇETİN


15 TEMMUZ´UN AÇTIĞI YARALAR


Üç yıl önce 15 Temmuz gecesi bu ülke çok büyük bir badire atlattı.
Öyle bir badire ki, yok edilme ve olma endişesiyle yüreğimiz ağzımıza geldi.
Televizyonları izlerken, bir filmin içinde zannettik kendimizi. 25-30´lu yaşlardaki bizler başta olmak üzere hayal bile edemeyeceğimiz tarihi olaylara şahitlik ettik. Zihin karmaşası, korku, büyük bir iç çöküntü hissettik o anlarda. TRT´de bildiri okunurken dualarımız gözyaşlarımıza karıştı.
Devletimiz kurulduğundan beri nice iç-dış tehditler atlatmış olsa da ilk kez bu kadar büyük ve organize bir çete, kendi bayrağına, vatanına ihanet ederek insanlarımızı, şehirlerimizi, zihinlerimizi, gönüllerimizi tarumar etti. Vatanını seven vatandaşlar, bu çete marifetiyle şehit edildi, yaralandı.
Allah´a hamd ediyoruz ki, devletimiz ve onun yüzyıllara dayanan aklı, hakiki anlamda vatanını seven kitleler olaya nezaret etti, toparlandı.
Darbeye darbe yaptı yığın yığın kalabalıklar. Kıyama durdu, kıyam ehli. Dualar yardı, karanlık bulutları. Hz.Ali´lerin, Hamza´ların torunları çıktı meydana. Yiğitlik destanlarıyla büyüyen Müslüman evlatları yeni destanlar yazdılar;21.yüzyıla bıraktılar, 15 Temmuz´da.
Camilerde vaaz ve hutbelerde, okullarda, Kur´an Kurslarında şehitlik ve gazilik eğitimi alan milyonlar, içlerinde tuttukları, mukaddesat uğrunda canlarını verme niyet ve arzularını darbecilerin karşılarına çıkardılar. Allah için can verenleri nakletti, televizyonlar.
Kıymetli okurlar,
Türkiye´de nitelikli ve sahih din eğitiminin verildiği yerlerden bambaşka yerlerde, bir şahıs etrafında kümelenerek, Kur´an´ın defalarca önemini vurguladığı aklı devre dışı bırakarak, menfaat ve bilumum dünyevi çıkarlar uğruna kurulan gruplaşmaların bir faturasıdır, 15 Temmuz.
Allah, din, kitap ve kutsalın kullanılmasıyla şahsiyetleri ele geçirilen, ruhu ve iradesi adeta devre dışı bırakılan kimselerin gözü dönmüşlüğüdür, 15 Temmuz.
Ahlaksızlığı, ahlak edinenlerin ortaya çıktığı gecedir, 15 Temmuz.
Değerli okurlar,
15 Temmuz´da birçok değerimiz kirlendi. İmam, cami-cemaat, hayır-hizmet, yardım vb. başta olmak üzere FETÖ´nün hain amaçlarına ulaşmak için diline doladığı güzel mefhumlar yara aldı.
Din ve dine dair her şey sanki uzak durulması gereken, tehlike içeren değerler haline geldi. Kafası karışan birçok insan bu terör örgütü ile az önce zikrettiğim değerler arasında bağlantı kurdu ve bunlardan soğudu. En açık örneği artık insanımızın hayır yapma şevki kırıldı.
İnsanlar arasında güven, sevgi, merhamet ve vefa duyguları yara aldı. İnşallah bir gün bu yaralar tamir edilir.
Sevgili okurlar,
15 Temmuz şehitlerle, gazilerle ve hafızamızda derin yaralarla geçmişimize kaydedildi. Maalesef sorumluluk sahibi olarak hepimiz için bir utanç günüdür aynı zamanda 15 Temmuz. Bu utancı faydaya tahvil etmenin yolu 15 Temmuz´a giden yoların taşları nasıl döşendi. Bundan sonra benzer vakıalar meydana gelmemesi için neler yapmalıyız, bunları düşünmeli; geleceğe dair zihin dağınıklığımızı gidermeliyiz.
Allah bütün şehitlerimizi Peygamber efendimize komşu eylesin. Rabbimiz devletimizi ve vatanımızı her türlü fitneden, su-i kastlerden muhafaza buyursun.

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:29