Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


41 yaşına basarken

Yerel bir gazeteyi 41 yıl yaşatmanın zorluğunu, en iyi şekilde, ancak ve ancak bu mesleğin içinde bulunanlar değerlendirebilir. Gazetemiz YENİ ERDEK, artık 41 yaşında.


Yerel bir gazeteyi 41 yıl yaşatmanın zorluğunu, en iyi şekilde, ancak ve ancak bu mesleğin içinde bulunanlar değerlendirebilir. Gazetemiz YENİ ERDEK, artık 41 yaşında.
Yıllardır bu gazeteye emek verenler arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kişi, ne zaman mutlu olur, biliyor musunuz? Sevdiği işi, huzurlu bir ortamda yaparken. Sevildiğini, saygı gösterildiğini görürken. YENİ ERDEK´e girdiğim her gün, iki genç sayfa editörü Taygun-Tuncay Ertan kardeşler ile birlikte, gazetenin ?önce haber? olduğunun bilinci içinde, ?Acaba bugün, hangi haberi üretebiliriz? Kamuoyunu hangi konularda bilgilendirebiliriz?? düşüncesi ve heyecanı içinde oluyoruz.
Heyecan, bu mesleğin olmazsa olmazlarının başlarında geliyor. Bakıyorsunuz, ya yalnız, ya da sevgili Taygun ile birlikte haber veya söyleşi peşindeyiz. O da, benim gibi mesleğini seviyor ve işini heyecan duyarak yapıyor. Eğer benden bir şeyler öğrendiyse ne mutlu bana!
YENİ ERDEK Gazetesi olarak, Taygun-Tuncay kardeşlerin yanı sıra gazetenin sahibi Mehmet Ertan ile birlikte asla araştırmadan, doğruluğunu ortaya çıkarmadan haber yapmamaya özen gösteriyoruz. Gazetenin sahibi sevgili Mehmet Ertan ile her gün, haberlerimiz üzerine zaman zaman yüz yüze, zaman zaman da telefonla birkaç kez iletişim kurarak, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Öğrendiklerimizi, haber kaynağımız, ?Bunu yazma? demediği takdirde, kamu çıkarları için gerekliyse okurlarımıza da duyurmaktan çekinmiyoruz. Elbette ki, zaman zaman istemeden hata yaptığımız, yanılgıya düştüğümüz haberlerimize de olabiliyor. Bu haberlerimiz için, hiçbir komplekse kapılmadan, özür dileme erdemini de gösteriyoruz.
Başka hiçbir yayın organı, bizim ilgi alanımıza girmiyor. Kimsenin yayın politikasına karışmıyor, gerekmedikçe hiçbir gazete veya gazeteciyle polemiğe girmemeye özen göstererek, işimize bakıyor, gazeteciliği kimin doğru gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin değerlendirmesini, bu konuda en iyi hakem olduğuna yürekten inandığımız değerli okurlara ve vatandaşlarımıza bırakıyoruz. Kısacası, bizim yarışımız, kendimizle. ?Neyi daha iyi yapabiliriz, hangi özel haberleri sayfalarımıza alarak, okurlarımıza sunabiliriz??, soruları hiç aklımızdan çıkmıyor.
Gazetecilikte tarafsızlık değil, ?yansızlık? önemlidir. Çünkü, her gazete, çıktığı gün, tarafını okurlarına açıklar. Biz, gazetecilik meslek ilkeleri ve ahlakı, Atatürk ilke ve devrimleri, cumhuriyet ve demokrasi, vatan ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğünden yana tarafız. Ancak, kesinlikle yansızız. Hiçbir partinin yayın organı değiliz ve demokrasiden yana her partiye eşit uzaklıktayız. Buna paralel şekilde zaman zaman AKP, zaman zaman da CHP´lilerin eleştirilerine uğramamız, doğru gazetecilik yaptığımızın en tipik göstergesidir. Sayfalarımız, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olup vatan ve ulusumuzun bölünmez bütünlüğünden yana bulunan her partinin düşüncelerine açıktır. Okurlarımız için de öyle.
?Haber, çıplak gezer? derler. Doğrudur. Haberlerimizde en küçük bir şekilde yorum yer almıyor. ?Haber, objektif, yorum ise sübjektiftir? ilkesi doğrultusunda hareket ediyoruz. Haberleri asla çarpıtmıyor veya yazılması gerekenleri, görmezlikten gelmiyoruz. Köşe yazarlarımız, gazetemizi bağlamayan, kişisel yorumlarını özgürce dile getiriyorlar. Gazetemizin düşüncelerini yansıtan yazılarımızı ise ?YENİ ERDEK? imzasıyla yayınlıyoruz.
YENİ ERDEK, hiçbir zaman konulara, ticari ve kişisel çıkar açısından yanaşmayan bir yayın organıdır. Vatandaşlarımızın, haberlerimizin arkasında hiçbir art niyet aramayarak, ?YENİ ERDEK yazmışsa doğrudur? değerlendirmeleri, en büyük onurumuz ve gurur kaynağımızdır.
Artık 41 yaşındayız. 41. yayın yılına girdiğimiz bugünlerde de, ilk günümüzün heyecanını yaşadığımızı bir kez daha vurgularken, bugünlere gelmemizde en büyük pay sahibi olan değerli Erdeklilere, okurlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  • BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31