Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Y. Mehmet Akif ERTAN


?Anadolu Medya Buluşması?nın gizli kahramanları


Baştarafı Sahife 1´de
Yaklaşık 9 saat süren yolculuk sonrasında Marmaris otogarına vardık. Bizi burada Marmaris Belediyesi´nde görevli bir arkadaşımız karşılarken, bavullarımızı aracına koyup bizi kalacağımız otele kadar götürdü.
Otel´de de bizi Marmaris Belediyesi Basın ve Halkla ilişkilerden sorumlu kişiler karşılayıp otele kaydımızı yaptılar.
Tabii ki tüm bu yaşananlar karşısında bizler gazeteci olarak şaşırıyoruz. Beklemediğimiz bir durum?
Bu ilgi alaka sadece bize değil, bizimle beraber Marmaris´e gelen 400 civarında gazeteci arkadaşlarımıza da aynı ilgi gösteriliyor. Odalarımıza çıkıp saat 14.00´e kadar istirahat ettikten sonra, bize verilen programa göre hareket için otel lobisinde toplanıp arkadaşlarla birlikte otobüslere binip Marinaya götürüldük. Buradan tekne turu ile bizlere Marmaris´in koyları gezdirilirken, kimi arkadaşlarımız denize girerken, kimisi de teknede kalıp animasyon gösterilerini izleyip, denizin mavisini seyretmeyi tercih etti. Tekne turundan hepimiz çok mutlu olduk diyebilirim. Turun sona ermesiyle birlikte yeniden otele dönüp duşumuzu alıp, akşam yemeği için salonda yerimizi aldık.
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar biz gazeteciler için akşam yemeği düzenlemiş. Gazetecilere ilgi inanılmaz yoğun. Başkan Acar´ın, masaları teker teker dolaşıp ellerimizi sıkıp bizlere hoşgeldiniz demesiyle gönüllerimizi feth etti diyebilirim. Yenilen akşam yemeği sonrasında eğlenmek isteyenler üst katta bulunan bara çıkıp gönüllerince eğlenmelerine devam ettiler.
İkinci gün; sabah gazeteci arkadaşlarla birlikte salona geçip Çalıştaya katılıyoruz. Çalıştayta medyanın sorunları tartışıldı. Oldukça verimli geçen çalıştayın ardından öğle yemeği sonrasında Marmaris´in doğal güzellikleri tekrar bizlere gezdirildi. Gece ise yine yemeğimizi yiyip eğlence için bara çıkarak, bütün gece barda eğlendikten sonra istirahat için odalarımıza çekildik.
Çalıştayın son günü ise biz gazeteciler de ayrı bir heyecan var. Nedeni ise; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun çalıştaya katılmak üzere kaldığımız otele teşrif edecek olması.
Saat: 10.00 sularında başlayan çalıştay, İstiklal Marşı´nın okunması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantının açılış konuşmasını organizasyonu düzenleyen, ev sahipliğini üstlenen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptı. Daha sonra konuşmacı olarak gazeteci kökenli milletvekilleri sıra ile söz alıp konuşmalarını yaptılar.
Son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkıp gazetecilerin mesleki sorunlarını ilgilendiren konuşmasını yapmasının ardından, çalıştaya katılan gazeteciler memleketlerinden getirdikleri yöresel ürünleri takdim ettiler. Bizde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın göndermiş olduğu ?Bandırma Vapuru?nu Bandırmalı meslektaşım Ali Osman Ata ile birlikte Sayın Kılıçtaroğlu´na takdim ettik.
Sözün kısası böylesine kusursuz bir etkinliğe imza atan başta Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar olmak üzere, belediye personeline, bizleri ağırlamak için ellerinden gelen her fedakarlığı yapan güleryüzlü otel personeline şahsın ve gazeteci arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44