Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

S. Taygun ERTAN


BELEDİYE ?YERSE? DEDİ AMA YEMEDİ!


Erdek Belediyesi´nin şehitler için dökülen lokma hayrına kestiği cezayı, geçtiğimiz hafta gazetemiz sütunlarında yer vermiştik. Yaptığımız haberde "Pes! Sonunda Bunu da Gördük, "Erdek´te, Tunceli şehitlerimiz için yapılan lokma hayrı cezalandırıldı." demiştik. Bu haberimizin üstüne Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gazetemize bir açıklama yollayarak yayınlamamızı istemiş. Evet, tarafsız gazetecilik anlayışımızın bir gereği olarak bu açıklamayı yukarıdaki sütunlarımızda görebilirsiniz.

Ancak Erdek Belediyesi, öncelikle şunu bilmelidir ki, üç kelimeyi bir araya getiremeyen müdürlerin ağzından yazılan yazılarla bize gazetecilik öğretmeye kalkmasın. 42 yıldır Erdek´in çıkarları doğrultusunda çalışan ve ilçemize hizmet eden Yeni Erdek Gazetesi´ne ayar vermeye kalkmasın. Sizlerin bahsettiği o basın ahlak ve ilkelerini bizler 42 yıldır harfiyen yerine getirerek bugünlere geldik. Bu gazetenin sayfaları ülkeyi bölmek isteyen siyasi partilerin dışında tüm partilere eşit ölçüde açıktır. Kısacası bize işimizi öğretmeye kalkmayın.
Şimdi gelelim işin aslına.
Erdek Belediyesi, bize yolladığı açıklamada haberimizin yalan olduğundan bahsederek düzeltilmesini talep etmiş. Peki, o zaman biz de buradan Erdek Belediyesi´ne soruyoruz. ?Ban Ban Lokma?ya ceza kesilmedi mi? Ban Ban Lokma, o gün hayrı her kim yaptırırsa yaptırsın, şehitlerimiz için lokma dökmüyor muydu? Bize gönderdiğiniz açıklamada, lokmacılara tebligat yapılarak camilerin dışında hiçbir yerde lokma dökülemeyeceğini bildirdiğinizi belirtmişsiniz. Peki, bu tebligatları hangi tarihte gönderdiniz? Biz söyleyelim. 19 Nisan 2017 Çarşamba gününden sonra. Yani, şehitler için dökülen lokma hayrına kesilen cezadan sonra. Eğer talep eder ve belgeyi görmek isteyen olursa da bu tebligatı önümüzdeki günlerde buradan yayınlayabileceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´nün iddia ettiği eşitlik, kanun, mevzuat bu işin neresinde? Lokmacılara ceza kesilene kadar niçin tebligat göndermediniz? Ya da göndermediğiniz halde hangi akla hizmet ederek bize ?daha önceden tebligat yapıldı? diyerek açıklama gönderiyorsunuz? Eşitlik, doğruluk, mevzuat ve kanun anlayışınız bu mu?
Sonuç olarak, Erdek Belediyesi, gazetemizi karalamak isterken kendi kazdığı kuyuya kendi düştü. Yani ?yerse? dedi ama yemedi! Bir de bizi mahkemeye vermekle tehdit etmişsiniz. Yüce mahkemelerin bulunduğu adliye binası, Erdek Belediyesi´nden 100 metre ileride. İstediğiniz an bizi mahkemeye verebilirsiniz. Biz, yazdıklarımızın arkasındayız. Eğer siz de bu açıklamanızın arkasındaysanız, Yüce Türk Adaletinin önünde görüşmek üzere...

Ahmet Velioğlu
16.09.2018 09:12:04
Sn.yazar Taygun Ertan´ı makalesinden dolayı hem tebrik ediyor hemde yazdıklarını destekliyorum.Erdek Belediyesinin zabıta müdürlüğü ceza yazmaktan başka bir MOK bilmiyor.Ama gücü plajlardaki kumun üzerini tahta ve beton platformlarla örtüp,üzerine yüzlerce masa,sandalye,koltuk atan otel,motel ve ve büfelere geçmiyor.Bırakın sahildeki köpekleri,belediye binası önünde yerlerde yatıp dışkılayan köpeklere bile gücü geçmiyor.Ondan sonrada şehitler için dökülen lokmalara ceza ha?.Ulan Erdek belediyesi siz varya..........

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

29.04.2024

  • İMSAK 04:30
  • GÜNEŞ 06:05
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:35