Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


Bir güzel, iki çirkin!

Sevgili dostum Zeki Karadeniz ile geçtiğimiz cumartesi günü, Erdek’in Aşağı Yapıcı ve Tatlısu mahallelerinde bir tura çıktık.


Sevgili dostum Zeki Karadeniz ile geçtiğimiz cumartesi günü, Erdek’in Aşağı Yapıcı ve Tatlısu mahallelerinde bir tura çıktık.
Bu gezinti sırasında sizlere üç olayı görüntüleriyle yansıtmaya çalıştık. Biri güzel, ikisi çirkin.
Bu haberleri “Bandırma Manşet”te görüntülü olarak yayınladık.
Ben bir kez daha altlarını çizeyim, bu haberlerin.
ESNAFIN VATANDAŞA GÜVENMESİ
Önce güzelden başlayayım.
Aşağı Yapıcı mahallesinde, yol geçişinin hemen yanında iki esnaf tezgâhı görüyoruz. Tarım ürünlerinin yer aldığı tezgâhların üzerinde, “Ürünlerin üstünde yazılı paraları kutumuza atarak alıp gidin” yazıyor. Tezgâhların sahibi 80 yaşındaki Şaban Topuz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize karşın vatandaşların, bu iyi niyetini hiç kötüye kullanmadıklarını, kendisinin olmadığı zaman da aldıkları ürünün bedelini, kutuya attıklarını, tezgâhlarını geceleyin bile kapatmadığını, bugüne dek uygulamasının hiç suiistimal edilmediğini söylüyor.
Alkışlarımız hem çiftçi Şaban Topuz’a, hem de buradan alışveriş yaparak, ürünün bedelini kutuya atan vatandaşlarımıza…
Gelelim iki çirkin ve üzücü olaya…
MİDYE REZALETİ VE İHBARIMIZ
Bize iletilen bir ihbar üzerine, Aşağı Yapıcı’nın “Esenler” bölgesine geçiyoruz. Sözüm ona burada midye işleniyor. Midye işlenen, eski bir şaraphane binasının önüne geliyoruz. Her yer midye kabuğu içinde…Midye kabuğu dolu çuvallar yerlerde…Sinekler uçuşuyor, üstlerinde…Yaz sıcağında çok pis bir koku. Çevrede küçükbaş hayvanlar otluyor. Çevrede boş içki şişeleri. Burada midye işleyen(!) kişiler, gündüz göze çarpmasın diye gece çalıştıkları binaya girdikleri üst yolu bir zincirle kapatmışlar, kimse girmesin, görmesin diye…Binanın kapısında küflü bir kilit. Üzerinde pis bir bez…Acaba içeride su ve elektrik var mı? İnanılmaz bir görünüm. İnanamıyoruz, çünkü burayı gören, bu rezalete el koyan bir yetkili nasıl olmaz? Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı bu durumdan nasıl habersiz olur?
Midyeyi çok severim. Bir anda midyeden tiksiniyorum, midem ayağa kalkıyor!
Burada, bu sağlıksız ortamda hazırlanıp, Bandırma’da ve yöresinde satılan bu midyeleri yemiş olabileceğimi düşünerek müthiş bir öfkeye kapılıyorum. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Bu kadar duyarsızlık olur mu?
Bu yazımın ve yayınladığımız haberimizin, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı için bir ihbar olmasını diliyorum.
GAZİNİN YÜREĞİMİZİ YAKAN GÖZYAŞLARI
Oradan geçiyoruz, Erdek’e bağlı Tatlısu Mahallesi’ne…
Fevzi Balkan’ın, Erdek Belediyesi’nin cezai uygulaması nedeniyle yaşadığı büyük üzüntüyü burada anlatmak uzun sürecek. “Bandırma Manşet”teki haberimizde izleyebilirsiniz.
Ancak kısaca şunu belirtmek isterim. Kıbrıs gazisi Balkan’a, belediyenin katı atık bedeli için verdiği 66.500 lira cezaya biz de çok üzülüyoruz. 2000 yılından bu yana, Tatlısu’daki 10 masalık lokantasında, eşiyle birlikte çalışıp, yok canından biriktirdikleri parasının bir anda elinden alınmasıyla ilgili olarak akıttığı gözyaşları bizim de yüreğimize akarak yaktı. Konu şimdi yargıda. Dilerim, yargıdan Balkan’ın akan gözyaşlarını dindirecek bir karar çıkar.
 

  • BIST 100

    9558,2%0,29
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22