ÖNDER BALIKÇI


Bırakalım, üniversitenin yakasını!

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´i seviyor ve gerçekten başarılı olmasını diliyorum.


Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´i seviyor ve gerçekten başarılı olmasını diliyorum. Üniversiteyi sağlıklı temeller üzerinde taşımak amacıyla büyük bir heyecan ve istekle çalıştığından da kuşkum yok. Ancak işinin kolay olduğunu söylemek de fazla iyimserlik olur. Çünkü, siyasi açıdan rahat olmadığını düşünüyorum. Bunun son örneği, üniversitenin Kültür ve Spor Daire Başkanlığına neredeyse paraşütle inen Mehmet Karatepe konusunu benim gibi diğer gazeteci arkadaşlarım da yazdılar, yazıyorlar.
Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi´nin geleceğinin parlak olması için öncelikle siyasetin yönlendirmesinden, özellikle tarikatlardan uzak durması gerekir de, nasıl olacak? Daha üniversitenin yeni kurulduğu günlerde, kampüs alanına 6220 kişilik cami yapılması için siyasal baskısı ile karşılaşan bir üniversitenin rektörü, bağımsız ve çağdaş bir üniversitenin temellerinin atılması konusunda nasıl direnecek? Direnirse sonu ne olacak?
Üniversiteye alınacak öğretim üyeleri, araştırma görevlilerinin belirlenmesi sırasında, ?liyakat? yerine, Karatepe olayındaki gibi bir durum yaşanmadığına, yaşanmayacağına nasıl inanacağız?
Bu üniversite, Bandırma´nın. Siyaset, bıraksın, bu üniversitenin yakasını! Bırakalım, Rektör Prof. Dr. Özdemir, rahat çalışsın. Bandırma Üniversitesi, sözde değil, özde, aydınlık bir geleceğe yürüsün.
Dileğimiz bu ama umudumuz zayıf!

  • BIST 100

    10208,76%-1,56
  • DOLAR

    41,79% 0,15
  • EURO

    48,73% -0,27
  • GRAM ALTIN

    5724,11% -1,68
  • Ç. ALTIN

    9886,33% 1,99
  • Cumartesi 24.2 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

18.10.2025

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50