Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖNDER BALIKÇI


Biraz da devlet yapsın canım!

Biraz da devlet yapsın canım!


Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Bandırma’da gerçekleştirdiği Genel İdare Kurulu’nun(GİK) gala yemeğindeyiz. Protokol konuşmaları yapılıyor. Kürsüde, AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan var. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur da salonda. Öztaylan, “Edip Ağabeyim” ifadesiyle nedense sürekli övdüğü ve “Onun olduğu yerde bize söz düşmez” bile dediği konuşmasının bir bölümünde, Bandırma’ya üniversite kurulacağını belirtirken, “Üniversiteyi ben getiriyorum” havasında, “Üniversiteyi kimseye kaptırmam!” diyor. Ardından da hızını alamayarak, şunları söylüyor: “Bakalım, bu üniversiteye Bandırma Ticaret Odası, Ticaret Borsası’nın ne katkıları olacak, göreceğiz! Zaten Bandırma’daki işadamlarının, bugüne kadar ilçemizdeki okullara hiç katkısı olmadı!”
Öztaylan, sanki bu kentte yaşamıyor. Nitekim, konuşması sürerken, salondan bir küçük itiraz geliyor: “Recep Gencer’in yaptırdığı okul var.”
Öztaylan, şaşırarak önce, “O okul, Edincik’te!” diyor ama sonra toparlamaya çalışıyor:
“Tabii, Edincik de artık Bandırmanın parçası. Recep Bey’i unutmuyoruz.”
Öztaylan’a şu gerçekleri anımsatmakta yarar var. O zaman zaman haksız şekilde eleştirdiği Bandırma Ticaret Odası da, Borsası da, her zaman Bandırmanın çıkarları söz konusu olduğunda ellerinden geleni yerine getirmekten çekinmemişlerdir, maddi-manevi. Nitekim, sizin de davet edildiğiniz ortak toplantılarından birinde de Bandırma’ya üniversite kurulması konusundaki önerilerini ortaya koyarlarken, bu konuda üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını zaten deklare etmişlerdir. Yine her iki kuruluş da ayrı ayrı Bandırma’ya birer ilköğretim okulu kazandırmışlardır. Yıllardır, Bandırma’ya gelecek her çeşit hizmeti destekleyen Odamız ve Borsamıza sanki Bandırma’ya karşı hiç ilgisizlermiş gibi eleştiri getirmek, haksızlık değil midir, sayın Öztaylan? Yapmayın ve onları küstürmeyin! Yine, bazı okullara Süleyman Şeker, Yaman Egeli, Kemal Pireci gibi isimler neden verilmiştir biliyor musunuz? Bu kişilerin, okulları yapmaları veya çok önemli katkılarda bulunmaları nedeniyle tabii ki…Peki, Bandırma’ya kazandırılan ilk Özel Anadolu Lisesi nasıl yaşama geçirilmiştir? 1985 yılında kurulan Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı sayesinde…Çünkü, bu okulu kuran Kültür ve Eğitim Vakfı’na kaç işadamı mütevelli olarak destek vermiştir, biliyor musun, sayın Öztaylan? Onlarca… Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.
Toplantıda konuşan Öztaylan, yine hızını alamayarak, “Bandırma’da yapılacak Liseler Vadisi’nin, Türkiye’deki mucidi benim!” dedi. Oysa bu projenin yaşama geçmesinde, Bandırmanın eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan’ın çok önemli payı olduğunu ve bu konuda büyük uğraş verdiğini biliyoruz.
Gelelim, konunun bam teline!
Son 15-20 yıldır, devletin, Bandırma’ya yaptığı ciddi bir yatırımı gören, bilen varsa söylesin. Bırakın, yeni yatırımları, sizin de milletvekili olduğunuz dönemde, Bandırmanın birçok önemli değeri de elimizden uçup gitmedi mi? İşte Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü, işte Anavatan Partisi Balıkesir Milletvekili Dr. Hüsnü Sıvalıoğlu’nun büyük çabalarıyla, o dönemde getirilen Etibor A.Ş. Genel Müdürlüğü, işte DLH 5. Bölge Müdürlüğü, işte Öztaylan’ın, “Eğer yıkılmak istenirse grayderin önüne yatarak, önlerim” dediği TEKEL! Özelleştirilen Bandırma Limanı’nı saymıyoruz, ayrıca…
Sözün kısası, Bandırmalı birçok işadamı, kurum ve kuruluş, eğitim-öğretim konusunda üstlerine düşen görevi yerine getirmiştir.
Devlet, biraz da Bandırmayı düşünsün canım!

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23