Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


BTO´nun gündeminde Bandırma yok!


Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Odası(BTO)başkanlığında ikinci dönemini geçiriyor. Bu dönemler içinde şu gerçeğin altını özellikle çizmek gerekiyor. Bandırma Ticaret Odası´nın sadece adı var. Çünkü hiçbir alanda ağırlığı kalmadı.
Gelelim konunun ayrıntılarına.
ODA BANDIRMA´NIN SORUNLARINA İLGİSİZ
Mehmet Kılkışlı´nın başkanlığındaki Bandırma Ticaret Odası´nın son iki dönemine bakalım. Oda yönetimi, Bandırma´nın hangi sorununa eğilip, ağırlığını koyarak, ses getirici bir açıklama yaptı? Hayır!
Son aylarda, İstanbul Deniz Otobüsleri´nin(İDO), İstanbul-Bandırma feribot seferlerini haftada bir güne indirmesi bile Mehmet Kılkışlı´nın başkanlığındaki Oda yönetiminin umurunda olmadı. İddia ediyorum, Kılkışlı, bırakın kendisiyle görüşmeyi, İDO genel müdürünün adını bile bilmiyordur. Ama ben şunu çok iyi biliyorum ki, önceki yönetim kurulları döneminde İDO, bırakın Bandırma feribot seferlerini haftanın bir gününe indirme cüretini göstermeyi, Bandırma-İstanbul arasındaki feribot ve deniz otobüsü seferlerinin tarifelerini bile Odayla iletişim kurarak gerçekleştirirdi.
Yine Odanın, önceki yönetim kurulları döneminde Bandırma´yla ilgili her konuda söyleyecek sözleri ve değerlendirmeleri olurdu. Kılkışlı başkanlığındaki bu yönetimin ise üzerine adeta ?ölü toprağı? serpilmiş!
Osman Kocaman´ın başkanlığı döneminde, Gönen´in ?Taştepe? bölgesinde oluşturulan Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nde, Bandırma Ticaret Odası´nın hep ağırlığı olmuş, yönetim kurulunda yer alarak hep etkisini hissettirmişti. Kılkışlı yönetiminde ise bırakın bu ağırlığı, Oda yönetimi devre dışı kaldı. Başkanlığı, Gönen´in önceki belediye başkanı Hüseyin Yakar üstlendi. Mehmet Kılkışlı yönetimi, buna gerekçe olarak Organize Sanayi Bölgesi yönetmeliğinde, yönetimin, bölgeye yatırım yapan kuruluşlar tarafından oluşturulmasının yer aldığını gösterdi. Geçiniz bunları! Yönetmeliği açıp bakın. Şöyle bir madde de göreceksiniz: Eğer bölgedeki yatırımcılar isterler ve uygun görürlerse, mevcut müteşebbis heyet görevini sürdürür.
Ancak bizim artık ?ismi var, cismi yok? Bandırma Ticaret Odamızın hiçbir özgül ağırlığı kalmadı ki, yatırımcılar üzerinde etkili olsun! Bunun sonucunda, kentimizin ismini taşıyan organize sanayi bölgesinden haydi, kapı dışarı! Oysa bu bölge için önceki Oda yönetimi çok önemli işler yapmış, birinci bölge için 52 parseli büyük çabalarla satmış, ikinci bölgenin yapımına hazır duruma getirmişti. Hani, ikinci bölge nerede?
Görürsünüz, artık tamamen Gönen´in egemenliğine geçen buradaki ?Bandırma Organize Sanayi Bölgesi?nin ismi de bir süre sonra ?Gönen Organize Sanayi Bölgesi? olarak değişir ve bu beni hiç şaşırtmaz!
MARMARA OSB KURULUYOR, ODADAN SES YOK!
Bir süre önce, Bandırma´ya bağlı kırsal mahallelerin sınırları içinde konuşlanacak olan ?Marmara Organize Sanayi Bölgesi?nin yaşama geçirilmesi için müteşebbis heyet kuruldu ve çalışmalara başladı. Bu konuda da Bandırma Ticaret Odası´ndan çıt çıkmadı. ?Kardeşim, siz bu bölgede ne yapacaksınız? Çevreye bakışınız nedir?? diyen olmadı. Öyle ki, Marmara Organize Sanayi Bölgesi´nin son toplantısı bile müteşebbis heyetin İstanbullu başkanının isteği üzerine İstanbul´da yapıldı. Üstelik bu toplantıya Bandırma Kaymakamı ve Belediye Başkanı da gitti, iyi mi?
Demek ki, bu yeni sanayi bölgesi için de anlı şanlı(!) Bandırma Ticaret Odası´nın söyleyecek sözü yok!
Yine önceki dönemlerdeki güçlü ve etkili Bandırma Ticaret Odası, Bandırma´nın her sorununa duyarlıydı. Öyle ki, Bandırma´ya kurulmak istenen çimento fabrikası ve dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan´ın, Dutliman´da, ithal kömür ile çalışacak olan termik santral girişimlerine belediyenin ve halkın desteğini de alıp, nasıl tepki gösterilerek geri püskürtülüp engellenmişti.
YENİ ODA BİNASININ İHALE KOŞULLARI AÇIKLAYIN DA ÖĞRENELİM
Gelelim, Odanın şu ?Sevgi Yolu? üzerinde, ?güneşi çalarak? yaptırdığı şu 9 katlı yeni binaya. Devamı Yarın

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55