Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÖNDER BALIKÇI


BTO´nun gündeminde Bandırma yok! (2)


Geçen Sayıdan Devam
Önce şu gerçeğin altını çizelim ki, o bölgedeki binaları emsal alarak, belediyenin de onaylamasıyla Odanın buraya 9 katlı bina yaptırması ve kentin siluetinin bozulmasını umursamaması çok önemli bir hataydı. Oda yönetimi, eğer biraz olsun kente saygı duysaydı, bölgedeki kat emsalini dikkate almayıp, görüntü kirliliğine de yol açan bu binayı 9 katlı yapmayarak, örnek bir davranış gösterirdi.
Gelelim, şimdi konunun bam teline.
Mehmet Kılkışlı´nın başkanlığındaki Oda yönetimi, binayı kiraya vermeye hazırlanıyor. Bazı katların kiraya verileceği açıklandı. Ancak diğer katlar hakkında nedense bir açıklama yok. Örneğin zemin kat ne olacak?
Söylentiler kulaktan kulağa yayılıyor.
Anlaşılan, zemin katın, yine eski Balıkesir milletvekili M. Cemal Öztaylan´a, ihalesiz kiralanacağı söyleniyor.
Oda yönetiminin, bu katı yeniden Öztaylan´a ihalesiz olarak aylık 5500 liraya kiralayacağı konuşuluyor. Doğru mu bilmem!
Buna gerekçe olarak da binayı yıktıkları dönemde oradan çıkan Öztaylan ile yapılan anlaşma olduğu öne sürülüyor.
Ancak şu unutulmasın ki, Öztaylan pastanesi burada benim bildiğim, 30 yılın üzerinde kiracıdır. Zaten daha sonra da bu yeni binanın yapımı, bazı bürokratik işlemler nedeniyle uzamıştır. Öztaylan pastanesi, burayı yıkım nedeniyle 2015 yılında boşaltmıştır. Kısacası, yasa ve yönetmelikler açıktır. 10 yıllık kira sözleşmesi dolan bir işletmeci, herhangi bir nedenle o yer için ?müktesep hak? iddiasında bulunamaz.
Bandırma için her alanda suskun ve silik kalan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı´yı, yeni binanın tüm katlarının nasıl kiralanacağı konusunda açıklama yapıp, kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyoruz. Hem de hiç zaman geçirmeden, hemen!
Bu binanın zemin katının ihaleye çıkarıldığı takdirde, kirasının aylık 15-20 bin liradan aşağı gitmeyeceğini tahmin ediyorum.
ODA YÖNETİMİ NE İŞ YAPAR?
Bandırma Ticaret Odası´nda, Mehmet Kılkışlı yönetiminin ikinci dönemi yaşanıyor.
Odanın, Bandırma sorunları ve geleceği için bir sözünü duyan, herhangi bir konuda ağırlığını hissettiren bir açıklamasını duyan var mı? Odanın gündeminde sanki Bandırma yok!
Bol bol komite toplantısı yapmakla övünüyorlar. Komiteler toplansa ne olur, toplanmasa ne olur? Oralardan ne çeşit kararlar çıkacak ki, uygulanmadıktan sonra? ?Dostlar alışverişte görsün? sözüne uygun toplantılar yaptırarak, ?Oda tarihinin en etkili komite toplantıları dönemimizde yapılıyor? diye övünürsünüz o kadar! Oda yönetimi etkisiz olduktan sonra neye yarar ki?
Oda yönetimi ayrıca ne gibi hizmetler(!) mi yapıyor? Söyleyelim. 31 Mart´taki Belediye başkanlığı seçiminde kulisler yaparak açıkça taraf oluyor, belediye meclisine, çeşitli kurum ve kuruluşlara kendi üyelerinin girmesi için çaba harcıyor, neye yarayacaksa?
Bir de şunu iyi başardı(!)
Odanın, hizmet binasında, önceki dönemde yapılıp, dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından açılan ?Genç Girişimciler? katını, Odanın restoranını, muhasebe sertifikası verilen bölümünü kapattı. Bunların yerine ne koydu? Hiç! Son iki dönemdir Oda´nın Bandırma´ya ve önemli aidatlar topladığı üyelerine kazandırdığı bir hizmeti gören varsa söylesin, biz de öğrenelim.
Haa, unutmadan söyleyelim, bir katını da muhteşem(!) bir başkanlık katına dönüştürdü.
Kılkışlı yönetimi, kendisinden önceki başkan ve yöneticilere bırakın en küçük bir teşekkürü esirgemesini, onların Bandırma adına deneyimlerinden bile bir kez olsun yararlanmadı. Oysa bunu yapsa hem kendisi büyür, hem de kentimiz açısından yarar getirirdi.
KOLTUKLARDAN GÜÇ ALINMAZ, GÜÇ VERİLİR
Bu çeşit sivil toplum kuruluşlarının başında bulunan yöneticilerin, koltuklarından güç almak yerine o koltuklara güç vermeleri gerekir. Sivil toplum kuruluşları başkanlarının her şeyden önce temsil yeteneklerinin üst düzeyde olması zorunludur.
Bandırma, son yıllarda gelişmiyor. Yerinde sayıyor hatta birçok konuda geriye gidiyor.
Bandırma´da yaşayanlar artık yaşanabilir bir kent istiyor.
Bandırma´da oturan vatandaşlar, sivil toplum kuruluşlarının başında bulunan kişilerin vizyonlarının ve kent adına sorumluluk duygularının yüksek olmasını, ?ahbap-çavuş? ilişkilerinden sıyrılarak, kent adına bilimsel araştırmalara dayalı yararlı işler üretmelerini, kentin derdini dert edinmelerini bekliyor.
Bandırma Ticaret Odası yöneticilerine sesleniyorum. Üzerinizdeki ?ölü toprağı?nı atarak, Bandırma´nın sesini duyun artık! Bakın, ikinci döneminiz de geçip gidiyor.
Kral, çıplak!

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54