Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

S. Taygun ERTAN


Bu haber de ne var...

Geçen gün gazetemizde ?Erdek Belediyesi, Tomurcuk kadar olamadı? başlığı altında bir haber yayınladık.


Merhaba Sevgili Okurlar
Geçen gün gazetemizde ?Erdek Belediyesi, Tomurcuk kadar olamadı? başlığı altında bir haber yayınladık.
Haberin içeriğinde yıkılan çay bahçelerinin bir türlü tamamlanamadığı konusunu işledim. Kimseye karşı hakaret edici bir kelime kullanmadım.
Erdek Belediyesi´nin iki yıldır açamadığı çay bahçelerini, belediyeden 10 yıllık kiralayan Tomurcuk firmasına yapım işinin yetkisinin verilmesiyle çay bahçelerinin hızla açılışa hazırlandığını belirttim. Başkan bey anlaşılan bu haberime çok kızmış olacak, sosyal paylaşım sitesinde bana karşı bir yorumda bulunmuş. Yorumunda da şahsımı ?Geri Zekalı? olarak nitelemiş.
Çay bahçelerinin yapımına başlanalı yaklaşık 2 sene oldu. Topu topu 5 çay bahçesi yapacaksınız. Birde bunun yapım işini Erdek Belediyesi ihaleye çıkartıyor. Nisan´ın ilk haftasına kadar çay bahçelerinin hali ortada. Tomurcuk Şirketine, 5 aylık kira uzatma süresine karşılık yarım kalan iş veriliyor. Bende "Erdek Belediyesi Tomurcuk Kadar Olamadı" diyorum. Başkan bey kızıyor, sinirleniyor, küplere biniyor.
Başkan beyin 2 senedir, "Çay Bahçeleri 1 Aya Kadar Açılacak", Bayramda Tamam Açılıyor", "15 Gün Sonra Açıyoruz" açıklamaları gazetemiz sütunlarında yer alırken ileri zekalıydık da şimdi mi geri zekalı olduk?
Peki şimdi ne oldu da bu yapım işi birden hızlandı? Sezona yetiştirmek için işçiler gece, gündüz çalışıyor.
Demek ki para olunca oluyormuş. Diyeceksiniz ki Belediyenin kasasında para yok. O zaman da bu işe kalkışmayacaktınız başkan bey.
Ha birde yorumunuz da hakkımı helal etmiyorum demişsiniz. Sizin benim üzerinde ne hakkınız var ki helal etmiyorsunuz? Eğer babamın meslek hastalığından dolayı götürdüğünüz doktordan bahsediyorsanız, babam size diyet borcunu fazlasıyla ödemiş. Seçimi kaybettiğinizde yanınızda kalan 10 kişiden birinin babam olduğunu hatırlatmak istedim.. 2009 seçimlerinde, ?Villa mı sat al para senin olsun? dediği cümleleri bende hatırlıyorum.
Yok eğer hak hukuk olarak bize belediyenin matbuu evrak basım işlerini kast ediyorsanız, onlarında karşılığında harcanan bir emek var. Kaldı ki sizin 10 sene başkanlık döneminizde 3 liralık iş verdiyseniz karşılığında 2,5 liralık fatura görmüşsünüzdür. Bizim faturalarımız sizin yandaşlarınızın faturalarına benzemez bilmem anlatabildim mi! Bende şimdi size soruyorum o zaman; Maaş alamadığı için belediye işçilerinin bankalardan çektikleri kredileri için ödedikleri faizlerini size helal ediyorlar mı?
Bu arada bu hak hukuk meselesinde benim unutmuş olduğum bir şey mi var diye babama sordum. Başkan beyin benim üzerimde hakkı var mı? diye, ondan da şu cevabı aldım. ?Senin sünnetin de ufak altın takmıştı?

Erdekli Sulo
3.06.2016 22:41:47
Bandırma da yerel bir gazetede bir türlü bitirilemeyen çay bahçeleri için dışarıdan bir bakış açısı ile doğru ve yerinde bir haber yapmış.Gazetede erdek belediyesine aciz demiş.Haber şöyle: GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR! Erdek´te anlamsızca yıkılan o güzelim çay bahçelerinin yerine yapılacak olanların 2 yıldır bitirilememesinin ardından, olmayan iş yerlerini kiralayan firma, Erdek Belediyesi´nin acizliğini farkedip ödediği ve ödeyeceği kiralara mahsuben çay bahçelerinin inşasını üstlendi! Burada vahim olan başka bir durum daha söz konusu, hemen hepsi aynı merkezden yapılan ?Erdek´in yeni çay bahçeleri bitiyor, bitti, az kaldı, haziranda bitecek yok temmuzda bitecek ağustosta kesin tamam -geçen yıl kastediliyor-? haberlerini yapanların hiç yüzlerin kızarmaması! Yüzleri kızarmıyor, biraz utanmaları olsa beyanat aldıkları makama, ?yahu başkan 2 yıl oldu onlarca bitiyor haberi yaptık, ne oluyor? diye sorarlar!!! Haberin linki: http://www.bandirmahaber.net/erdek-belediyesinin-cay-bahceleri-acizligi/

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55