,
Bugün, 6 Temmuz 2025 Pazar

ERDEM ÖZCAN


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE DİYOR?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Ramazan Bayramı öncesi yaptığı açıklamada " Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri´nin (BASKİ), Bandırma için 9,2, Erdek için 2,2, Gönen için 4,6, Manyas için 1,3 milyon ve Marmara Adası için 600 bin lira harcand


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Ramazan Bayramı öncesi yaptığı açıklamada " Balıkesir Su Kanalizasyon İşleri´nin (BASKİ), Bandırma için 9,2, Erdek için 2,2, Gönen için 4,6, Manyas için 1,3 milyon ve Marmara Adası için 600 bin lira harcandığını söylemiş.
Ama bu ilçelerden ne kadar gelir elde edilip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kasasına girdiğini söylememiş?
Bunun yanında Bandırma Belediyesi´nin BASKİ´ye 9.5 milyon su borcu olmasından da bahsedilmiş ama su paralarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edildiğinden de bahsedilmemiş!?
Belki unutulmuştur!
Üstüne üstlük bu 9.5 milyon borcun ödenmesi için 30 ay vade yaptıklarını ve alacağını garanti etmek için de Bandırma Belediyesi´ne ait bazı yerlere haciz koyduklarını da söylemiş
İyi ya işte?
Alacağını haciz koydurarak sağlama aldırmış!
Edip Beyin bir yönü de yani BBŞ Belediye Başkanı Edip Uğur sanayicidir, tüccardır, esnafdır?
ARI marka Ayçiçek yağı ürettikleri, hani etiketi üstünde ANAP´ın da amblemi olan ARI resmi bulunan etiketlerin bulunduğu (1978-1980 yılları olabilir) yağlardan Balıkesir´e gidip almıştım.
Onun için alacağını sağlama almak esnafın doğasında vardır. Hiç şaşmadım.
Ne olur ne olmaz!...
NERDEYSE MAHALLE OLACAKTIK
Maalesef; Büyükşehir Belediyesi Kanunu nedeniyle koskoca sözde il namzedi Bandırma nerdeyse ?mahalle? sayılacaktı?
Öyle olmadı mı?
Ya yaz aylarının nüfusu nerdeyse 100 bin olan Avşa, Ocaklar beldeleri bir gecede mahalle olmadı mı??
Güzelim Edincik beldesi, diğer köyler gibi o da mahalle olmadı mı??
Halbuki bu yerlerde belediye iken çok sayıda hizmet yapılmıştı.
EDİP UĞUR
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur geçenlerde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı bir heyet halinde ziyaret ederek Bandırma için önemli olacak projeler konusunda fikir teatisinde bulunmuşlar?
Çok da iyi yapmışlar?
Hizmet işte böyle yapılır?
Yoksa ?ben Büyükşehir Belediyesiyim (BBŞ), yetki bende ne istersem onu yaparım? denilirse yanlış olur?
Burası Bandırma öyle ?ne istersem yaparım? zor?
Sahil bandı dahil tapusu BBŞ´nin ama hizmeti Bandırma Belediyesi yapıyor;
Ağaç dikiliyor, çimenler sulanıp biçiliyor, ışıklandırılıyor ve temizliği de yapılıyor?
Eğer bunları Bandırma Belediyesi yapmazsa vatandaş Bandırma Belediyesi´nin ?kulak?larını çınlatıyor?
Diyor ki vatandaş, ?ben öyle büyükşehir falan anlamam? Bandırma´da bir belediye bir de onun başkanı yok mu; ben onu bilir onu söylerim??
?Oy verdik ya!?
Evet oy verdin ama şimdi ortada Büyükşehir Belediyesi Kanunu diye bir şey var?
Onun için bazı konularda Bandırma Belediyesi´nin eli kolu bağlanıyor ve hizmet veremez hale geliyor.
Halbuki tüm ilçelerin gelirlerinin nerdeyse tamamı Büyükşehir belediyelerine gidiyor?
Bunun yatırım olarak geri dönmesi de olmalı ki, Büyükşehir gerçekten çalışıyor, gerçekten yatırım yapıyor denilsin?
Hayata geçirilmesi gereken birçok proje var?
Ordaki de belediye, burdaki de belediye!?
Ordaki de Belediye Başkanı, burdaki de Belediye Başkanı?
Onun için hep diyoruz ki, ?Büyükşehir Belediyesi? demek ?yetki karmakaşası? demek, birçok konuda ?belirsizlik? demek?
Suya zam demek!...
Garip uygulamalar demek!...
Erdek´te ana caddelerde otopark paralarını Balıkesir topluyor, ara sokaktaki otopark paralarını da Erdek topluyor?
Ve işte onun için de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Edip Uğur işi danışmanlarına bırakmadan Bandırma Belediyesi ile bire bir temas kurup birlikte hareket etmeleri gerekiyor.
Bandırma çok iyi etüt edilip incelenmeli?
Bandırma ticaretiyle, ekonomisiyle, ulaşımıyla ve özel konumuyla çok iyi tanınmalı, kararlar ona göre alınmalı; beraberse beraber, yoksa ilçe belediyeleri başta Bandırma olmak üzere rahat bırakılmalı?
Tabi Bandırma ve Erdek´te CHP Belediyesi var demeden hizmetler
verilirse Büyükşehir Belediyesi´nin ve ?yasasının? önemi ve faydasının daha iyi anlaşılacağına inanıyorum.
Sonra şu önemli nokta gözden kaçırılmamalı:
CHP belediyelerinde sadece CHP´ye oy veren insanlar mı yaşıyor?
Hizmetlerden faydalanılıyorsa bunun içinde yani bu yerlerde yaşayanlar içinde CHP´lisi ve diğer partililer kadar AKP´lisi de yok mu??

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20
  • Pazar 38.6 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 39.2 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Salı 39.2 ° / 17.5 ° Güneşli

Balıkesir

06.07.2025

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 17:13
  • AKŞAM 20:46
  • YATSI 22:35