Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖNDER BALIKÇI


CHP Erdek kongresinden notlar

Milletvekili Şahin Erdek´e yine giremedi


? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek ilçe örgütünün olağan kongresi Öğretmen Evi salonunda gerçekleşti. Kongreye Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın ile Ensar Aytekin katıldılar. CHP´nin üçüncü milletvekili Dr. Fikret Şahin ise kongreye gelmedi. Çünkü 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, Bandırma ve Erdek belediye başkan adaylarının belirlenmesinde baş rolde yer alan, bunu Bandırma´da gerçekleştiren kişiler arasında bulunan Şahin, Erdek´te Hüseyin Sarı´nın adaylığına engel olamamıştı. İşte o Fikret Şahin, 31 Mart seçiminden beri Erdek´e adım atamadı. Şahin, Erdek´te göreceği tepkiyi iyi biliyor ama yine de bir milletvekilinin bu kadar cesaretsiz olması şaşırtıcı.
? Kongreden üç gün önce CHP Erdek İlçe Başkanlığından istifa eden Metin Uysal da kongreye katılmadı. Belli ki Uysal, istifasına kadar uzanan süreçten kırgın. 2013´ten bu yana ilçe başkanlığı görevini yürüten Uysal, keşke bu kadar kırgın duruma düşürülmeseydi de kongreye gelip görevini Hale Tuna´ya devredebilseydi.
? Kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğu kongrede ilginç diyaloglar da gerçekleşti. İşte kürsüde, yıllardır Erdek´te yaşayan, İnönü Hükümetleri döneminde 8 yıl süreyle Kırklareli milletvekili olarak parlamentoda bulunan, hâlen 95 yaşındaki Hasan Tahsin Uzun. Bir ara, tanıdığı kişiye iş bulmaması nedeniyle Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´a yükleniyor da yükleniyor. Akın, gülerek ve hoşgörüyle dinliyor, konuşmayı. Akın, daha sonraki konuşmasında, bu dönemde, CHP´li belediyelerde iş bulmanın zorluğunu anlatıyor. Kürsüden indikten sonra da yanına giderek eski milletvekili Uzun´un elini öpüyor.
? Uzun, konuşmasının bir yerinde, milletvekilliği döneminde milletvekili aylıklarına zam konusunun gündeme geldiğini anlatarak, ?Gerçekten de maaşlarımız azdı ama kürsüye çıkan İsmet İnönü, ?Aylıklarınıza zam istiyormuşsunuz. Bu parayı hazine kasasından size verdirmem´ demişti. Sıkıysa bir milletvekilinin itirazı olsun. Kimsenin sesi çıkmadı tabii. Şimdi ise milletvekili zamları, meclisten hemen geçiyor. Beş dakikada Beşiktaş! Hâlen eski bir milletvekili olarak 15 bin lira aylık alıyorum. Aldığım bu parayı haram olarak görüyorum? dedi. Bunun üzerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Uzun´a seslenerek espriyi patlattı:
?Hasan Amca, sen bu parayı bana ver. Haram olmaz!?
? CHP Balıkesir İl Başkan adaylarından Ömür Boyuer, kürsüde:
?Partimizde ne yazık ki, yalnız kendini düşünen siyaset baronları var. Bu kişiler, kendilerini partinin büyükleri, ağabeyleri gibi gösteriyorlar. Kendilerini üst akıl gibi lanse ediyorlar. Onlara sesleniyorum. Ağabeylik rolü verilir, ağabeylik rolü yapılmaz. Erdek damadıyım. Buradan, ilk kez kamuoyuna duyuruyorum. Eğer il başkanı seçilirsem, önümüzdeki ilk seçimde milletvekili olmak için il başkanlığı koltuğunu bırakmayacağıma söz veriyorum.
? CHP il başkanlığına Bandırma´dan aday olan Hakan Kahraman da konuşmasında, Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın ve Ensar Aytekin ile İl Başkanı Serkan Sarı´yı, CHP Bandırma ilçe kongresine etki yapıp operasyon düzenlemekle ve dizayn etmekle suçlarken, ?Seçilmişlerden ricam, işinizi gücünüzü bırakıp, bir sonraki dönemlerde koltuklarınızı korumaya çalışmaktan vazgeçin. AKP´nin uyguladığı faşist yönetimle uğraşın. Dizayn etmeye çalıştığınız Bandırma yönetimimiz, 31 Mart yerel seçiminde, Bandırma seçiminin rekor oyla kazanılmasını sağlamıştır. Bundan vazgeçmezseniz, Bandırma´dan öyle bir ateş yakacağız ki, dumanı Ankara´dan gözükecek? dedi.
? Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da konuşmasında, siyasi yaşamı boyunca hep parti içi demokrasiden yana mücadelesini sürdürdüğünü vurgularken, ?Ancak demokratik yöntemlerle, seçilerek gelen kişilere de ?Baron´ denilmesini doğru bulmuyorum. Bizde baron yoktur. Bandırma örgütümüzde, önceki belediye başkanının delege bile yapılmaması doğru mudur? Konuya bir de bu yönden bakalım ve özeleştiri yapalım? değerlendirmesinde bulundu.
? Divan Başkanı, Balıkesir eski milletvekili Mehmet Tüm´ün oylaması sonucunda genel kurulda siyasi konuşmalara 5´er dakikalık sınırlama getirildi. Ancak buna karşın Tüm, süreyi aşanların bile sözlerini kesmeyerek takdir topladı.

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23