Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bülent ERTEKİN


Çok güzel şeyler oluyor


Okuyunca çok güzel hareket bunlar dedim.
Sakın ola ki aklınıza yeni bir skeç, yeni bir tiyatro, yeni bir film gelmesin. Son zamanlarda ne hikmetse sanki birileri dokundu ve o ilahi dokunuş ile ne oldu ise oldu. Birden bire hareketleniverdiler. Zannedersiniz ki bir muştu, uzaklardan bir müjdeleyici geldi.
Kim (ler) den mi bahsediyorum?
Tabiiki Diyanet İşleri ve saygıdeğer görevlilerinden. Geçen günlerde basına yansıyan lakin TV ana haber bültenlerinde (benim göremediğim) bir haber yayınlandı. İstanbul Müftüsünün bir açıklaması oldu.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanının her görevlinin 10 gençle yakından ilgilenmesini istediğini, son gönderilen yazıda da ´Her görevlimiz 10 genci kendi evladı gibi görüp onlarla meşgul olacak´ talimatının verildiğini belirterek, "Yani her görevlimiz 10 genci üzerine zimmetlemelidir. Ne kadar güzel bir şey? Çünkü insanoğlunun, ilgiye, sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sanal ortamlarda değil, doğal ortamlarda karşıladığı zaman güzel." dedi.
Ne oldu beşlik simit gibi ağzınız kulağınıza geldi değil mi? Gençlik ve ona sahiplenme duygusu yaşayan tüm insanoğlunun dün, bugün, yarın ve gelecekte de yegâne gayesi değilmi?
Oysa günümüzden tam tamına 70 sene öncesinde gençlerin ve gençliğin nasıl, neden ne kadar önemli olduğunu söyleyen Bediüzzaman Said Nursi; Gençliği ve gençliğin, nasıl ve ne şekilde değerlendirilmesi hususunda açık ve net birçok Risale-i Nur´larda açıklıyor.
Gençler, nev-i insanın üçten birisini teşkil ederler. Bediüzzaman Hazretleri ?Gençlik damarı akıldan ziyade hissiyatı dinler. His ve heves ise kördür, akıbeti görmez? der. (1)
Akibeti görmeyen gençlerin hevesatları galeyandadır, hissiyatlarına mağlupturlar, ?cüretkar akıllarını her vakit başına almayarak hayat-ı içtimaiyede, ehl-i namusun malı ve ırzı ve zayıf ve ihtiyarların rahatı ve haysiyetini tehlikeye sokabilirler.´ Bazıları da ?bir dakika lezzeti için bir mes´ud hanenin saadetini mahveder ve bu gibi, hapiste dört beş sene azap çeker, canavar bir hayvan hükmüne geçebilirler.? (2) diyerek bu gençliği iman kuran ve namaz ile taçlandırması gerektiğini her bir genci gençliğin hevesatına teslim olmaması gerektiğini yazmıştır.
Diyaneti bu güzel çalışmasından dolayı tebrik ve takdir ediyoruz. Tabii ki bu çalışma sadece ve sadece proje kapsamında kalmadan kontrol edilmelidir. Çalışmalar bizzat yerinde kontrol edilerek hangi safhada olunduğu, nasıl bir merhale katedildiği, gençlerin soru ve sorunları bu ve daha nice sorularla:
Necisin? Nerden geliyor, nereye gidiyorsun? Eksikler neler, nasıl ve ne şekilde telafi edeceğiz? gibi daha bir çok müphem sorular ve cevapları kontrol ve takip edilmeli.
Gençlik bir ülkenin geleceği diyoruz. Son zamanlarda; Gençlik nereye gidiyor sonumuz/sonları ne olacak? gibi soruları yüksek sesle konuşur olmuşken diyanetin bu çalışması inşallah proje kapsamında, sorumlu mercilerin masalarındaki sümenlerin altında kalmaz ve bizzat sahaya inilerek ilaç olunur.
Ne diyelim.
Emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkürler?
DİPNOT: (1) Sözler, s: 148. (2) Şuâlar, s: 225.

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22