Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


Dr. Milletvekili ve ilkeli olmak


?Kulak-Burun-Boğaz? uzmanı CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin´in, Bandırma ve Erdek belediye başkan adaylarının belirlenmesi aşamasındaki çok ilginç ve şaşırtıcı çalışmalarını sizlere bir köşe yazımda ve gazeteci kardeşim Ozan Ertuğrul ile ?Bandırma Manşet? internet haber sitesinde gerçekleştirdiğimiz görsel söyleşide anlatmıştım. Ayrıntısına girmeyeceğim. Sadece şu kadarını belirteyim ki, CHP Genel Merkezi´nin önseçime gerek duymadan ve hiçbir ciddi kıstası göz önüne almadan gerçekleştirdiği aday belirlemesinden yararlanan Şahin, kendisinin milletvekili seçilmesini engelleyerek, Mehmet Tüm´ü listeye aldırmak istedikleri düşüncesiyle Dursun Mirza´yı Bandırma´ya, mimar Hüseyin Sarı´yı ise Erdek´e yeniden başkan adayı yaptırmamak için inanılmaz bir çaba harcamıştı. Öyle ki, bu uğurda haftalarca Balıkesir´e bile gitmeyerek, Ankara´daki mevziyi terk etmemiş, yalnız Mirza ve Sarı´yı değil, Ankara´ya onlara destek için gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bile yakın markaja alarak, yeri geldiğinde bu kuruluşların temsilcilerini bile azarlamaktan geri kalmamıştı.
Sivaslı doktor milletvekili Şahin´in Bandırma için bu müthiş çabasına CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Bandırma´nın eski belediye başkanı, eski Balıkesir milletvekili Sedat Pekel de büyük destek verince bu ortak operasyon sonuca ulaşıp, Dursun Mirza´nın ipi çekilmişti.
Ancak ?Kulak-Burun-Boğaz? uzmanı milletvekilinin gücü, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´yı yemeye yetmedi. Sarı, Şahin´in boğazına takılıp kaldı. Zaten bu operasyona, hedeflerinde sadece Mirza olan milletvekili Akın ve ?kurt? politikacı Pekel de destek vermemişti.
Sonra ne mi oldu?
Dr. Fikret Şahin, belli olan partisinin belediye başkan adaylarına başarı dileyen yazılı bir açıklama yaptı. Bunları arasında Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da yer aldı.
Ancak benim tanıdığım Sarı, kendisine yapılan kötülükleri kesinlikle unutmaz ve yeri geldiğinde mutlaka hesabını sorar. Hoş, artık pek zorunlu kalmadıkça Şahin´in, yolunu Erdek´e düşüreceğini de sanmıyorum.
?Kulak-Burun-Boğaz?cı doktor Fikret Şahin´i, Bandırma belediye başkan adayı Tolga Tosun´un seçim çalışmalarını başlattığı Bandırma cumhuriyet alanında dikkatle izledim. Vücut dili, çok tedirgin olduğunu hissettiriyordu. Yakınındaki iki kişinin sanki onu korumaya aldığı izlenimini edindim. Sanki, Dursun Mirza taraftarlarından kendisine yönelik bir tepki gelebileceği endişesini taşıyordu. Neyse ki bu gerçekleşmedi. Şahin, kürsüdeki zayıf konuşmasında, ?5 yıl Bandırma´ya hizmet veren Dursun ağabeye teşekkür ediyorum? derken, varın bu cümlenin inandırıcılığını siz düşünün artık. Avını yedikten sonra gözyaşı döken timsahlar gibiydi! Hitabeti de çok zayıftı. Öyle ki, Atatürk´ün gençlerle ilgili bir sözünü dile getirirken, ?gençler? sözcüğünü öylesine yayarak telaffuz etti ki, dilimizi kullanmadaki zayıflığı hemen kendini gösterdi.
Milletvekilleri, siyasetçiler ilkeli olmalı. Öyle açıkça kuyusunu kazdıkları belediye başkanlarını, sanki parti çıkarlarını gözetir gibi yazılı açıklama ve kürsü konuşmalarıyla poh pohlamaya kalkarlarsa bırakın güvenilirliklerini yitirmelerini, gülünç duruma düşerler.
Bilmem anlatabildim mi, Bandırma ve Erdek belediye başkan adaylarının belirlenmesi aşamasında ?Şahin? gibi parçalamaya kalkan ?Kulak-Burun-Boğaz?cı Balıkesir milletvekili!

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55