Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BAHAR GÜNGÖR


Erkeklerin Dünyasında Kadın Olmak..


Bugün sokaklardaydım İstanbul´da..
Labirent gibi bir üst geçitten geçip metrobüse binmem gerekiyordu, nereden bineceğimi kestiremeyip bir beye sordum. Bana merdivenlerini çıktığım üst geçiti dolanıp da, epey bir labirent gibi yürüyüp, inip, tekrar caddeyi sağdan yürüyüp başka bir üst geçitten karşıya geçer gibi metrobüse gidebileceğimi söyleyip gösterdi... (Başınız döndü değil mi?benim de..:)
Fakat ilk üst geçittten geçerken soldan kestirmeden de metrobüse giden birkaç kişiyi gördüm. Karşı caddeye inip, tekrar yürüyüp başka bir üst geçide geçmeden kestirmeden gidebileyim diye o tarafa yöneldim. Sorduğum adam da tam arkamda yürüyormuş ´´bayan orası kestirme ama tenha ben size karşıya geçin o taraf daha kalabalık o yuzden dedim´´ deyince adamın malum gündemden haberdar olup, hassasiyetini anlasam da iyi niyetine sevinsem mi, kaş yapayım derken göz çıkarmasına üzülsem mi bilemedim.. O kadar incitiyorsunuz ki kadınları bu memlekette! Diyemedim! Niyet iyi belli ama bırakın da sizin geçtiğiniz yerlerden geçelim, bizim yolumuzu uzatmayın, bize böyle iyilik yapmayın! Diyemedim.. Manyak mı diyeceksin, iyilik yaptık yaranamadık hatuna diyeceksin biliyorum ama yapmayın böyle iyilikler beyler çünkü ben bak ´´Peki sağol´´ dedim sana ve yine bildiğimi yaptım kestirmeden gittim! Sen şaşırdın belki.. Neden mi?
Ben kadınım diye senden orada burada bekçilik yapmanı istemiyorum ki ya da özen, korumacılık falan.. Senden daha aciz falan değilim hayatın içinde. Senin kafandaki acizlik o ki, bir türlü eşitleyemiyorsun beni kendinle!
Biz sadece bir yere girdiğimizde çok olsanız bile orada kafaların dönmesini istemiyoruz uzaydan bir yaratık gelmişcesine.. Yolda, işte, otobüste, metrobüste sizin gibi iki ayaklarımızla gidip gelmek işlerimizi halletmek istiyoruz..
Bunu yaparken de sizin erkek olduğunuz vallahi aklımıza gelmiyor sizin de aklınıza gelmesin dişi olduğumuz! Onca yaşam koşuşturması içinde yürüdüğümüz yoldaki erkeğin poposuna, pantolonu dar mı bol mu, bak göz göze geldik acaba bana mı baktı, güldüğünde acaba bana mı güldü, birşey mi ima etti, bağrını da açmış kıllarıyla çok tahrik edici falan diye hiç düşünmüyoruz mesela!
Biz başka bir hemcinsimizden bir erkeği nasıl korumaya çalışmıyorsak siz de içinizdeki kötü çocukları terbiye ettiğinizde bir kadını bir hemcinsinizden korumak zorunda kalmayacaksınız inanın! Sen bilmezsin bu erkekleri diyen eşlerimiz, sevgililerimiz olsun istemiyoruz! Biliyoruz ki bizi koruduğunu sanırken ilk fırsatta o bilmediğimiz erkek oluveriyor yanıbaşımızdaki... İstediğimiz eşitlik, rahatlık, senin gibi özgürlük,yanlış anlaşılmamak konuştuğumda, göz göze geldiğimde yicek gibi bakmaman. ´´Bana iş attı hatun gördün mü ama dua et gözüm senden başkasını görmüyor´´ saçmalıklarını bırakın. Bir kadın gerektiğinde sizi kıskanacağı zamanı sizden iyi bilir ona güvenin! Siz dürüst olun yeter! Herkes yanındakini evrimleştirse aynen kapısının önünü süpürdüğünde memleketin temizleneceği gibi yüzümüz de güler hepimizin!
Kulaklarımız da sağır çoğukez size, gözlerimiz görüp görmemezlikten geliyor yanlışlarınızı.. Bir kahve, berber ya da erkeklerin çok olduğu yerden geçerken dizi dizi tesbih gibi dizilip de siz taciz edin diye sözünüzle bakışınızla geçmiyoruz oradan. Geçmek zorundayızdır istediğimiz yere gidebilmek için geçiyoruz, bazen de yolumuzu olmadığınız yerlerden dolanarak uzatıyoruz sayenizde. Yolumuzu değiştirmek zorunda bırakmayın bizi. Örneğin 70 yaşındaki teyzemiz bir otobüsten inerken ´´kaşar almıştım onları alayım bagajdan oğlum deyince´´ artık bu tür basit kelime oyunlarını İki üç erkek ti´ye alıp gülmek için kendinize malzeme yapmayın ve kadın olarak da bizi duymazlıktan gelmek zorunda bırakmayın. 21. asırda kendinize daha nitelikli espriler bulun, içinde kadın ve cinsellik olmayacak malzemeden bol ne var memlekette?
Özetle; Bilin ki...
Şu koskoca evren sizin için yaratılmadı ve canlı deyince çiçeği, börtü böceği, bitkisi, hayvanı, insanı binbir çeşit mahlukat var evrende yaşayıp gidelim güzel güzel nedir bu erk davası evrilelim artık, az huzur verin kadınlara, sevdiğiniz ve sevildiğiniz aynı kişi olsun yeter beyler!
(Sözümüz meclisten dışarıdır. Lakin istisnaların kaideyi bozmadığını da hatırlatmak isterim)

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44