Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


Gaziye ayıp ve BANFAD´a sataşma hafifliği!


İsmi Ertan Kanarlıoğlu. Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi. 19 Eylül, yani ?Gaziler Günü?nde, ?30. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali? kapsamında, cumhuriyet alanında gerçekleşen Merve Özbey konserine girmek istiyor. Protokolün giriş kapısında, festivali organize eden ?Akademi Grup?un bir güvenlik görevlisi var. Gazimiz, devletin kendisine verdiği gazilik belgesini gösteriyor. Güvenlik görevlisi, ?Ben gazi mazi tanımam, giremezsin. Ben burada babamı bile tanımam!? diyerek içeri almadığı gaziye hakaretlerde de bulunuyor.
Bu sözüm ona güvenlik görevlisinin yaptığı iş tek sözcükle gaziye saygısızlık ve ayıptır!
Yıllardır Bandırma´daki festivallerde bu çeşit organizasyonları üstlenen İstanbullu ?Akademi Grup?, nasıl olur da gazilik belgesini bile tanımayan kişilere protokol kapısında görev verir?
Bu olay, öyle basit bir özürle geçiştirilecek kadar hafife alınamaz!
X X X
?30. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali? kapsamında, Ömer Lütfi Bakan´ın, belediye nikah salonunda, ?görme biçimleri? konulu söyleşisindeyim. Bakan, söyleşisine başlamadan çok anlamsız bir şekilde, ?Burada BANFAD´dan olanlar var mı?? diyerek başlıyor. Tolga Sapmaz isimli arkadaşımız elini kaldırıyor. Bakan efendi, tekrar soruyor: ?BANFAD yönetiminde misin?? Tolga, ?Hayır, derneğe sadece üyeyim? diyor. Ömer Lütfi Bakan, bir anda kendisini kaybediyor ve başlıyor konuşmaya:
?BANFAD´ı ahlaka davet ediyorum. Onları kınıyorum. Bandırma´da açılan bir fotoğraf yarışmasına destek vermemeleri ayıptır!?
Bu sözler, salonda buz gibi bir hava estiriyor ve kimse ne olduğunu anlayamıyor. Ömer Lütfi Bakan efendi, daha sonra hiçbir açıklama yapmadan, söyleşisine geçmek üzereyken, zor durumda kalan ve üzüldüğünden emin olduğum Festival Genel Sekreteri ve Belediye Meclis Üyesi Nüvit Erten, Bakan´a, ?Burada bulunanlar hiçbir şey anlamadı. Nedenini açıklasanız iyi olur? deyince Bakan, ?Ben söyleyeceğimi söyledim ve istediğim gibi konuşurum? sözleriyle pervasızlığını sürdürüyor. Erten, ?O zaman ben açıklama yapayım? diyerek, fotoğraf yarışması ile ilgili olarak BANFAD ile aralarında geçen görüşmeler hakkında bilgi veriyor.
Bakan´ın, Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği(BANFAD) hakkında son derece gereksiz sözleri ve hakarete varan suçlamaları üzerine durumu kendimce protesto etmek amacıyla kısa bir süre salonda kaldıktan sonra dışarı çıkıyorum.
Ömer Lütfi Bakan efendiye öncelikle şunları söylemek isterim:
Belediye ile BANFAD arasında yaşanan olaydan sana ne? Sen, oraya polemik yaratmak ve BANFAD´a sataşmak için değil, festival broşüründe de belirtildiği gibi ?görme biçimleri? konusunda konuşmak için geldin! Toplantıda bulunmadıkları için yanıt hakkı olmayan kişilere saldırmak hem çok yanlıştır, hem de ayıptır, ayıp! Diyelim ki, o toplantıda BANFAD yönetiminden kişiler de vardı ve sizin, bu derneği ahlaksızlıkla suçlamanıza ve kınamanıza tepki gösterdiler. Salonda çok gergin bir hava oluştu. Bunun sorumluluğu kime ait olacaktı?
BANFAD´ın, kurulduğu günden bu yana Bandırma´nın fotoğraf sanatına büyük bir özveriyle katkıda bulunduğunu sana söyleyen olmadı mı, Bakan efendi?
İzlediğim süre içinde Ömer Lütfi Bakan´ın söyleşisindeki sunumundan hiç etkilenmediğimi ve beğenmediğimi vurguladıktan sonra festivaldeki fotoğraf yarışması ve BANFAD konusunda yaşananları kısaca özetleyelim.
?Bandırma Kuşgölü ve çevresi? konusunda açılan fotoğraf yarışması ile ilgili olarak destek istenen BANFAD yöneticileri, kurumsal kimlikleri nedeniyle bu destek için hiç olmazsa bu etkinlik için broşürde ve afişlerde Bandırma Belediyesi-BANFAD? işbirliği ibaresinin kullanılmasını isterler. Kaldı ki, bundan önceki yıllardaki etkinliklerde bu çeşit işbirliği ibareleri hep yer almıştır. Festival komitesi buna karşı çıkar. Daha sonra BANFAD´a, kurulduğu 1995 yılından beri çocuğu gibi büyük emek veren Münip Bayraktar´ı, yarışmanın jürisine almak isterler. Bayraktar, bu görevi, ?BANFAD´ı tanımayan bu anlayış nedeniyle derneğime ihanet edemem? diyerek kabul etmez.
Olayda kimin haklı, kimin haksız olduğu konusunu tartışmak değil niyetim. Kapanmış bir olayın neden Ömer Lütfi Bakan tarafından, ilgisiz bir şekilde söyleşinin başında hakaret dolu sözcüklerle gündeme getirilmesidir.
Olaya çarpık ?Bakan? Ömer Lütfi, BANFAD´ı ahlaksızlıkla suçlayıp, kınadı! Ben de onu kınıyorum!

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55