Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Fahri ŞAHİN


Gönül Fethetmek


Kaç kişi size ?İyi ki varsın? dedi? Kaç kişi yaptıklarınıza bakarak ?Allah sizin gibi insanların sayısını çoğaltsın? diye arkanızdan dua etti? Kaç kişi evinin kapısı tıklandığında ?İnşallah gelen odur? diye sizin gelmiş olmanızı temenni etti? Kaç kişi yokluğunuzda ?O olmadan tat, tuz olmuyor? diye varlığınızı özledi? Kaç kişinin derdine derman oldunuz? Kaç kez hiçbir karşılık beklemeden iyilik yaptınız? Kaç kez kendinizi tüy gibi hafif, kuş gibi özgür hissettiniz? Kaç kez uzun, uzun yıldızlı gökyüzünü seyrettiniz? Kaç kez ciğerlerinizi tam kapasite doldurarak havayı solukladınız? Kaç kez yaşadığınız hayatın farkına vardınız? Kısacası kaç kez yaşadınız?
Varlığımız ve mutluluğumuz karşımızdaki insanların varlığına ve mutluluğuna bağlıdır. Bizi gözyaşları içinde seyreden birinin önünde lokmalarımız boğazımıza dizilir. Yeni cenaze çıkmış bir mahalledeki düğün ancak matem merasimidir. Dünyanın bir tarafında katledilen masum insanlar varsa, bayramlarımız ancak ?başın sağ olsun? demek gibidir. Dışarıdaki insanların evimize zorla girme ihtimali olan bir ortamda yaşıyorsak evimizin geniş ve lüks olması bize mutlu etmeye yetmez. Diğer yandan her türlü şartta korunduğumuzu, kol, kanat gerilindiğimizi, saygı duyulup, sevildiğimizi bildiğimiz bir ortamda bir kulübede de olsak mutluluğun adresinde ikamet ediyoruz demektir.
Aslında birbirimize verebileceğimiz o kadar çok şey var ki. Eğer bütün bunların farkına varmadan, birlikte var olmanın ve paylaşmanın mutluluğunu tatmadan bu dünyadan gidersek kendimizi hiç yaşamamış farz edebiliriz.
Çünkü hayatın anlamını kaçırdıktan sonra tek düze nefes alıp vermek, acıkınca yemek, borç taksitini yatırmak, yetti yetmedi telaşıyla koşturmak, ya da can sıkıntısından orda burada vakit öldürmek yaşamak değildir. Böyle yaşayan insanlara ?Şu ana kadar yaşadığın hayattan ne anladın?? diye soru sorduğunuzda alacağınız cevap koca bir hiçtir.
Hayattaki başarımızı test sorularına doğru cevap vermek zannettik. Mutluluğu paranın miktarının belirleyeceğine inandık. Sağlığımız hastanelik oluncaya kadar kulak ardı edilen çantada keklikti. Arkadaşlığı can sıkıntımızı gideren hap gibi kullandık. ?Sonra alem ne der?? kaygısıyla kendimizi değil, başkalarının arzu ve isteklerini yaşadık.
Sizce de her şeyi yeni baştan gözden geçirme vakti gelmedi mi? Bir dakikalık sessizlik lütfen. Dışarıdan kulağınıza gelen her sesi ayrı, ayrı duymaya çalışın. Damarlarınızda dolaşan kanın kalp atışlarınızdaki ritmini yakalayın. Nefesinizi ekleyin. O müthiş orkestrayı dinleyin. Yaşam senfonisi çalıyor. Parçanın adı: Yaşamak Güzeldir. İsterseniz süreyi biraz daha uzatın.
Bunu başardıktan sonra yapacağımız şey olabildiğince çok gönül fethetmek, hissettiklerimizi başkalarına da hissettirmek. Böyle bir yaklaşım ve böylesine pozitif bir ruh haliyle hep birlikte her soruna bir çözüm üretebiliriz. Birlikte var olmanın mutluluğunu beraberce hissedebiliriz. İçimizdeki o müthiş sinerjiyi ortaya çıkarabiliriz. Her alanda yenilik yapıp, her alanda birbirinden güzel eserler ortaya koyabiliriz. Bu sahip olduğumuz dinamizm ve enerji ile karşılaştığımız her engeli bir basamak haline getirebiliriz.
Bir düşünce doğar bir yerde insan değişir. İnsan değişirse dünya değişir. Böylelikle çocuklarımızdan ödünç aldığımız bu dünyayı içindeki güzellikleri ile birlikte onlara tekrar miras olarak bırakabiliriz.
Önce kendimizi, sonra da diğer insanların gönüllerini fethedeceğimiz o güzel ve mutlu günlere beraberce el ele.

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54