Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ERDEM ÖZCAN


Hani spor salonu yapılacaktı! Balon mu oldu?


Bandırma 600 Evler Mahallesi´ndeki Kara Ali Spor Salonu ilk yıllarda spordan çok konser ve siyasi partilerin kongreleri gibi sosyal ve kültür etkinlikleri için kullanılıyordu.
Mesela Sezen Aksu burada konser vermişti. Alpaslan Türkeş ve Mesut Yılmaz burada kongreye katılmışlardı. Bazen güreş müsabakaları yapılıyordu. Klasik batı müziği ve Mevlana konserleri de burada yapılmıştı.
Ta ki, Banvit A.Ş. kurucusu Vural Görener olsun, Ömer Görener olsun onların basketbol sevdası sayesinde, daha sonra adını yurt dışında da duyuracak profesyonel basketbolun temelleri atılana kadar.
Başında da Özkan Kılıç ve idare kadrosunun olduğu takım giderek yıldızı parlamaya başlamıştı.
25 yıl önceydi?
O yıllarda Kara Ali Spor Salonu bakımsızlıktan adeta dökülüyordu. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü´nden yanlış değilse 49 yıllığına kiralandıktan sonra tepeden tırnağa yenilendi.
Lige adım atan Banvit Basketbol Takımı ikinci ligden birinci lige yükselince Bandırmalılar bu salonda F.B., B.J.K. ve G.S. gibi ülkemizin köklü spor kulüplerinin basketbol takımlarının yanı sıra Avrupa takımlarını da izleme imkânı buluyordu. Öyle maçlar oluyordu ki, Bandırma basketbolu sevmiş salon tıka basa dolmaya başlamıştı. 2 bin seyirci kapasiteli spor salonunun yetersizliği nedeniyle Bandırma´ya yeni bir spor salonu yapılması düşüncesi oluştu.
Girişimler netice vermiş Cumhurbaşkanı da 5 bin kişilik yeni bir salon sözü verince Kayacık merası arsa konumuna dönüştürüldü. Her şey buraya kadar olumluydu.
Ancak bu arada önce Banvit sonrası Teksüt adıyla harikalar yaratan, aynı zamanda bir okul hüviyetinde olan basketbol kulübü, maddi sorunlar nedeniyle kapatıldı. Başka yerlerde mesela Afyon ve Fethiye´de belediyeler, spor kulüplerine destek olurken bizim belediyede konu bile edilmedi.
Ortada kulüp kalmayınca, arsaya dönüştürülen mera için devreye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi girdi. Büyükşehir Meclis´inde, eller kalktı indi spor salonu yapılması planlanan arsa vasfındaki mera Büyükşehir´e kaynak oluverdi.
Sonra ne oldu? Bu karara koskoca Bandırma´dan bir tek tepki CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç´tan geldi.
Panç, geçtiğimiz gün kamuoyuna yaptığı açıklamayla, arsa konumuna dönüştürülen Kayacık Merası´nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni bataktan kurtarma projesine kaynak için el değiştirildiği iddiasını gündeme getirip, Büyükşehir Belediye Meclisi´nde alınan bu kararı Bandırma´ya ihanet olarak vasıflandırdı.
Sayın Panç, endişesinde haklı mı? bence de haklı.
Büyükşehir´e geçen 25 bin metrekare arsa üzerine mutlaka bir spor kompleksi yapılırsa ne ala!
Yok, eğer iddia edildiği gibi niyetleri AVM ise işte o zaman Bandırma´ya ihanet iddiası gerçek olacak ki bu alana mutlaka bir spor kompleksi YA-PIL-MA-LI.
Dar gelirli esnafa zarardan başka bir şey vermeyen AVM´yi gidin Balıkesir´e yapın diyeceğim ama onu da diyemiyorum, bu kez aynı zararı Balıkesir esnafı görecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a sesleniyorum: Bu yere spor kompleksi yapılmasına onay veren Cumhurbaşkanımızın sözünü dinlemenizde sizin açınızdan faydası olabilir diye düşünüyorum.

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30