Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bekir ALKAN


Hoş görmeyi ve hoşgörüyü unutmuşuz


Vicdan, yüreği olanın gezdirdiği insanlık onurunun mizanıdır (terazisi). Her beşer taşıyamaz. Kalbinde süveydayı büyüten, vicdanı çoktan kaybetmiştir. Aynaya bakıp kendilerini göremeyenler, hangi silüetlerin kendilerine ait olduğunu seçemezler. Sığındıkları yalanlar, karanlık bir gölge gibidir.
Güneş; kendini gösterdiğinde ne karanlık ne de gölge kalır. Gerçek hep aynı gerçektir asla kaybolmaz güneşin varlığı gibi.
İnsanlık, kendi inine çekilip kendi meşalesini yaktığında yüreğini sorguya çekip muhakemesini yaptığında vicdanı hakim olur. O zaman insanlık ölmemiş erdem tacını giymiş, giydiğiniz insanlık üzerinize yakışmış bir değer olarak kalır. Böylece öğretilen değil öğrenilen, tanıtılan değil tanıştırılan olursunuz kalplerde.
Bunları niye söylüyorum?
Dijital dünyanın sanal aleminde dijital kahramanlık öyküleri yazmak isteyenler: Klavye Silahşörleri ? Söylediklerinin hamaset olduğunu düşünenler, bilsinler ki yarına kalmayacak dijital dünyanın çöplüğünde esameleri dahi okunmayacaktır.
Toplumun gelecekteki sağlığı; çocukların, gençlerin zihinlerini ve gönüllerini geliştirmekle olur. O gencin üzerinden siyaset yaparak medyada bir linç kampanyası başlatmak OLSA OLSA medyatik olmak isteyenin fukaralığıdır.
19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nda bir öğrencinin göz atlaması dediğimiz ATATÜRK´ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ´NDE iki satırı unutması ülke gündemine getirilecek bir olay olamaz.
İddia edilen yalanlara ortak olanlar dinlemeden, anlamadan hamaset türküleri söyledi . ATATÜRK´ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ üzerinden bir algı yaratarak o gencin sosyal medyada ve ulusal kanalara servis edilmesi empati fukarası insanların medet umduğu bir yalandan öteye geçemez.
Keşke o meydanda ATATÜRK´ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ okuyan öğrenci de;
Yüreğindeki duygunun çağıldamasını duysaydınız,
Gözlerinde yanan ışığı fark etseydiniz,
Titreyen sesinde gururu ve sevinci görseydiniz,
Gövdesini taşıyan, hissetmediği ayaklarında dünyayı omuzladığını anlasaydınız,
Göğsündeki cesaretini,
Zihninde bilimin ışığını, sanatın estetiğini,
Yüreğinde; Atatürk sevgisini ve Atatürk gençliğini görseydiniz.
Keşke 19 Mayıs´tan bir gün önce öğrencilerin 19 MAYIS ATATÜRK ?Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI anısına yayınlanan videoda o gencimizi, ULU ÖNDERİMİZ için söylediği güzel sözleri ERDEK ANADOLU LİSESİ´NİN ınstagram hesabından gözlerinizle görseydiniz, kulaklarınızla duysaydınız.
Ama sizler ne yaptınız? Ben söyleyeyim ağza alınmayacak sözler, kamu personeline sarf ettiniz. Ne olduğunu anlamadan.
ATATÜRK´ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ´ni şiir zannedip unutulan satırlara kıta diyenler, bana Atatürkçülükten bahsetmesinler. Bir annenin çocuğu için sosyal medyada ?Yapmayın! Biz günlerce çalıştık, büyük bir sevinç, gurur ve heyecanla? ? demesine aldırış bile etmediniz. Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir kadın olduğunu söylemesine rağmen o mesajın altına hakaretleri, küfürleri dolduranlar tehditkar konuşanlar sadece bilsinler ki umudu, cesareti, güveni yok ettiniz. Ama o öğrencideki ATATÜRK sevgisini asla bitiremezsiniz. İnanıyorum ki o gencimiz umudu, güveni ve cesareti yeniden boy verecektir.
?Korkacaksınız? diye mesajlar atıp paylaşanlar, dönüp kendilerine baksınlar. Acaba Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi´ni ezbere biliyor muyum? O videoları yayınlayanlar tüm ULUSA SESLENİŞ yaptıktan sonra o videoları silmesinler.
DİJİTAL MEDYANIN KLAVYE SİLAHŞÖRLERİ
Sizler ne yaptınız başka?
Baştan sona ATATÜRK vurgusu olan bir sunumu anlamadınız verilen emeği hiç ettiniz, büyük bir aşkla meydanlarda gümbür gümbür konuşanları susturdunuz, çalışan öğretmeni yıprattınız,
19 Mayıs´tan bir gün önce ERDEK ANADOLU LİSESİ ınstagram hesabından paylaşılan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı anısına hazırlanan tüm öğretmenlerin katıldığı bir çalışmayı görmediniz.
Göz görmek, kulak duymak, yürek inanmak istemezse eksik aranırsa hep bulunur.
Hoş görmeyi ve hoşgörüyü unutmuşuz.
Törenlerde bazen unutulun mısralar olurdu. Okuyan demoralize olmasın diye, defalarca alkışlanır cesaret verilirdi. Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. O meydana çıkıp devlet erkanının ve milletin önünde hayatında eline hiç mikrofon almamış birinin heyecandan şaşırıp iki satırı unutması olsa olsa hoşgörünüze sığınılarak alkışlanmalıydı.
Siz kimsiniz diye düşünenler; Baktığınız yerde gördüğünüz meşaleyiz biz, Zeus´un elinden ışığı çalan Prometheus´us.
Evet, şimdi isterseniz kaldırın başınızı Erdek´in kuzey ufkuna bakın orada ATA´sının izinde giden GENÇLERİ, yüreği öğretme ve öğrenme aşkıyla yanan ÖĞRETMENLERİ göreceksiniz. Yanan meşale ATATÜRK´ÜN izinde hiç durmadan yanacaktır.
Unutmayın, kar güneşi gördüğünde erir.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,55
  • EURO

    35,16% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,53% 0,66
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44