Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ÖNDER BALIKÇI


İNAL, GAZETECİLİK VE DOSTLUK

İNAL, GAZETECİLİK VE DOSTLUK


Uzun süredir yazmak istiyordum, kısmet bugüneymiş!
Balıkesirli avukat Turgut İnal, mesleğinde çok başarılı olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. Balıkesir Barosu, O`nun başkanlığını yürüttüğü yıllarda, ülke düzeyinde ses getiren, çok cesur çıkışlarıyla tanınıyordu. Çünkü İnal, çok gözü pek, gözünü budaktan sakınmayan bir kişiliğe sahipti.
Doğruluğuna inandığı her çeşit olayın üzerine hiç çekinmeden giderdi, Baro başkanlığı yıllarında İnal. Birçok önemli basın toplantısını da, o yıllarda Gürses ve Gerçek gazetelerinin bulunduğu Bandırma'da yapmayı uygun görmüştü. Bu toplantıları, o zamanlar görev üstlendiğim Gerçek Gazetesi adına izler ve değerlendirirdim. Kimse alınmasın, gücenmesin ama İnal'dan sonraki Balıkesir Barosu, neredeyse bir tabela kuruluşu durumuna dönüştü. Kısacası, Turgut İnal'ın başkanlığındaki eski dinamik, cesur Balıkesir Barosu'nu özlüyorum.
GAZETECİ İNAL
Turgut İnal'ın, gazetecilik yönü de çok güçlüdür. Yıllarca Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti'nin genel kurullarına katılarak, beşinde divan başkanlığı görevini üstlendi. 6 yıldan beri, BRT Haber Gazetesi'ni yayınlıyor. Bölgede ses getiren, güçlü bir radyoya sahip. Şimdi de, Balıkesir'e kazandıracağı üçüncü televizyon olan FERTUR TV'nin hazırlıklarını sürdürüyor.
BRT Haber'in Kasım 2013 sayısını okurken, Turgut İnal'ın şu satırlarıyla karşılaşıyorum:
Yaşamımızda elliye yakın kuruluş, oda, dernek ve eğitim müesseselerinden üye kartları aldım. İlk kartım, Ateş Gazetesi'nde çalıştığımız yıllara ait muhabirlik kartıdır ki, yaşım 16'ydı. Bu gazetede hem muhabir, hem muharrir(yazar), hem müvezzi(gazete satıcısı ve dağıtıcısı), hem mürettip(gazete sayfalarını dizen kişi) ve hem de musahhih(sayfa yazılarını düzelten) işlerini yaptım. Birçok üye kartlarını saklarken, bazılarını kaybettik ama Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti üye kartını 32 yıldan beri saklıyorum. Cemiyet üyesiyken, genel kurullarında beş kez divan başkanlığı yaptım. Cemiyet raporlarıyla ilgili olarak görüşlerimi açıkladım, takdirlerimi sundum. Başkan Macit Arda'dan cemiyetin onur belgesini aldım. Üye aidatlarımı hep yatırdım. Cemiyetin kongre ve konferanslarına hep katıldım. Hiçbir aidat borcum birikmedi. AMA ÜZÜNTÜYLE SÖYLEYEYİM Kİ, CEMİYETİN SON KONGRELERİNE DAVET EDİLMEMEM NEDENİYLE KATILAMADIM. BU HATANIN DÜZELTİLMESİ İÇİN BAŞKAN SAYIN RAMAZAN DEMİR'E BAŞVURDUM. ‘DAVET EDİLMEMEMİN NEDENİ VARSA BİLDİRİN' DEDİM. ‘HAY HAY' DEDİLER AMA YİNE DE ÇAĞRILMADIM. Üzüntümü burada açıklarken, dilerim artık son kongreleri ve etkinliklerine, en kıdemli üyelerden biri olarak davet edilme onuruna kavuşurum. Cemiyetteki tüm arkadaşlarıma sağlıklı, elemsiz yıllar dilerim. Gazetecilik zor ve meşakkatli meslektir ama o kadar da onurludur. Gazeteci arkadaşlarıma dertsiz, kedersiz, sağlıklı yıllar dilerim.”
Avukat Turgut İnal'ın, gazetecilikle ilgili bu sözlerine katılmamak mümkün mü? Cemiyet Başkanı Ramazan Demir'in, gazeteciliğe tutkulu bir kişiye takındığı bu tavra üzülmemek elde mi? Demir, ne yazık ki bu tavrı, yalnız İnal'a da değil, birçok meslek büyüğünün yanı sıra kendisine muhalif çizgide gördüğü diğer gazetecilere de uygulama hatasını sürdürüyor. Demir'e, buradan şöyle sesleniyorum:
Balıkesir ilindeki gazeteciliği paramparça ettin. Sayende, Balıkesir merkezde ve Bandırma'da ikişer, Körfez'de ise bir meslek derneği daha var. Ama sen, ‘küçük olsun, benim olsun' düşüncesi içinde hiç merak etme, ölünceye dek o koltukta oturursun, sevgili kardeşim!
DOST İNAL
Avukat Turgut İnal, çok iyi bir dosttur, aynı zamanda. Gereksinimi olan herkesin yardımına koşan bir yapıya sahiptir. Yıllardır tanıştığım sevgili İnal'la bir gün olsun birbirimizi kırmadık.
Geçtiğimiz aylarda değerli dost Turgut İnal'ın radyosunda, kendisiyle çok sıcak bir söyleşi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım.
Değerli dost İnal'a, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
  • BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30