Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


Mesut Dilsöz ve bir Erdekspor olayı


90 dakika mahkum oynadığı, Bandırmaspor´un çok sayıda gol fırsatını kullanamadığı maçı, son dakikalarda attığı bir rastlantı golüyle 1-0 kazanan Akhisarspor´un teknik direktörü Mesut Dilsöz, ?Ligin en enteresan iki takımından biri Giresunspor, diğeri de Bandırmaspor. Belli bir oyun düzenleri yok? buyurmuş!
Tabii ki çok ayıp etmiş!
Anlaşılıyor ki, Bandırma´da, Balıkesirspor´un başındayken bordo-beyazlı takıma 1-0 kaybettiği maçın sonunda, Balıkesirspor´dan kovulmasını hazmedememiş!
Dilsöz´e sormak gerekir. Başka takımların oyun düzenlerini eleştirmek ayıbının dışında, önce kendi takımına oynattığın futbola bak! Bandırmaspor önünde hangi oyun düzeniyle oynadı, senin takımın Akhisarspor? Berabere kalsan bile neredeyse sevinçten göbek atacağın bir ortamda, tamamen Bandırmaspor´un baskısı altında, Akhisarspor yarı alanında geçen karşılaşmada 3 puanı hak edecek ne yaptın? Utanıp da, sesini çıkarmaman gerek bir 90 dakikanın ardından bir de Bandırmaspor´a ve onun teknik direktörü Erkan Sözeri´ye dil uzatıyorsun! O Sözeri var ya, senin gibilerle isimleri yan yana anılmayacak kadar birikimli, deneyimli, kaliteli ve bir o kadar da beyefendi, unutma!
Mesut Dilsöz, bir dönemler Erdekspor´da da teknik direktör olarak görev yapmıştı. Dilsöz, bu göreve o zaman Erdekspor´un Sportif Direktörü olan, benim de çok sevdiğim ve kaliteli bir spor adamı olduğuna inandığım, Balıkesirspor´un eski futbolculardan Can Cangök´ün, Erdekspor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya önerisiyle getirilmişti. Erdekspor, o dönemde ekonomik kriz içindeydi. Futbolculara ödemeleri gecikmeli yapılıyordu. Dilsöz, o günlerde ne yaptı, biliyor musunuz? Futbolcuları kışkırtarak, ?Paranızı alamazsanız, antrenmanlara ve maçlara çıkmayın!? dedi. Çok iyi hatırlıyorum ki, Can Cangök, kendisini uyardı ve ?Bu işe girme. Benim bildiğim Hüseyin Sarı, başkalarına benzemez, bu blöfü yemez. Seni kapının önüne koyar? dedi. Nitekim de öyle oldu. Mesut Dilsöz, Erdekspor´dan kovuldu. Böyle iş ahlakı olur mu, Dilsöz?
Şimdi Mesut Dilsöz´e sormak gerekiyor: Görev yaptığın hangi takıma iyi futbol oynattın? Hiç! Hangi takımda başarılı olarak, sezonu orada tamamladın? Yok!
Daha iki hafta önce de Balıkesirspor, sana kapıyı göstermedi mi?
Haddini bil ve Bandırmaspor´a dil uzatma!
X X X
Gelelim, şimdi konunun başka bir boyutuna.
Akhisarspor yenilgisinin ardından sosyal medyanın ?klavye kahramanları(!)? yine ortaya çıktılar. Bordo-beyazlı futbolculara, teknik direktör Erkan Sözeri´ye dil uzatmalar, ?Şu futbolcuları satın? diye ahkâm kesmeler?
Tabii ki bu da ayrı bir ayıp!
Bu takım, 5 puanda, ligin diplerindeyken, hepimiz ?Aman, ya küme düşersek!? diye endişe etmiyor muyduk? Şimdi 27 puanımız var. Hem düşme hattından uzağız, hem de zirveye yakınız. Daha ne isteyelim ki?
Ne olmuş yani? Akhisarspor´a, üstelik hiç de hak etmediğimiz bir şekilde yenildiysek, dünyanın sonu değil ya! Futbolda böyle olaylar her zaman var. Bir yenilgi nedeniyle hiç kimsenin, Bandırmaspor´u böylesine linç etmeye hakkı yok.
Bandırmaspor, bu sezon, böyle basit bir yenilgi nedeniyle yerin dibine sokulmayı değil, tam tersine övgüyü ve desteği hak ediyor.

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,30% 0,19
  • EURO

    35,04% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2309,75% 1,43
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55