Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


MİLLETVEKİLİ ŞAHİN´E ERDEK PROTESTOSU

CHP Kongresinden notlar


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma ilçe örgütünün 37´inci olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Saat 11.00´de başlayacağı ilan edilen kongre, 12.10´da başlayabildi. Kongrede yapılacak konuşmalara 5 dakikalık sınırlama getirildi.
DİVAN BAŞKANI PEKEL KÖTÜ NOT ALDI
Kongreyi yönetmek üzere eski Balıkesir Milletvekili ve eski Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel´e görev verildi. Pekel, bu göreve oy birliğiyle değil, bir grup delegenin ?ret? oyu kullanmasıyla oy çokluğuyla seçildi. Ancak Pekel, bu görevinde kötü bir sınav verdi. Neler mi yaptı? Anlatalım. Kongreye katılan konukları, ilçe başkanları, hatta Balıkesirli bir gazeteciyi tanıtırken, nedense Bandırma Belediye Başkanlığını devrettiği Dursun Mirza´yı anons etmedi. Nitekim Mirza, kürsüde konuşma yaparken, Pekel´e bu konuda ince bir gönderme yapmayı da haklı olarak ihmal etmedi.
Divan başkanı Pekel´in en büyük hatası ise hangi akla hizmetse üç ilçe başkanının konuşmalarını yapmalarından önce seçim için oylamayı başlatması oldu. Oylama başladıktan sonra ilk konuşmayı yapan Gökhan Yankol da buna haklı bir şekilde tepki göstererek, ?Yaptığınız bu uygulama doğru değil. Çünkü bu salona kararsız olarak gelen bir delege, belki konuşmamdan etkilenerek bana oy verecek? dedi. Yankol´un konuşması gerçekten etkileyiciydi.
Pekel´in, oylamayı başlatmasına, ?Dışarıdan gelenlerin erken dönmelerini sağlama? gerekçesi de kabul görmedi. Birçok partili, hatta eski milletvekilleri, eski,-yeni belediye başkanları haklı olarak bu uygulamaya tepki gösterdi. Oylama, üç konuşmanın sona erdiği yaklaşık 30 dakika sonra başlatılsaydı kıyamet mi kopardı? İlçe başkanlığına aday olan üç ismin de konuşmaları, bir yandan oy kullanılması gerekçesiyle ?güme? gitti. Konuşmaları kimse dinlemedi. Bu arada, ilçe başkan adaylarının konuşmalarından önce Divan Başkanı Sedat Pekel, başkan yardımcısı Ozan Onur ve yazman Neşe Erdem´in görev yerlerini terk etmeleri önemli bir hataydı. Konuşmalar, ?Divan?sız bir şekilde yapıldı. Bu arada divan başkanı Sedat Pekel, üç ilçe başkan adayının konuşma yapacaklarını kongreyi izleyenlere duyururken, tam iki kez, ?Şimdi belediye başkan adaylarımız konuşacak? deme yanlışına da düştü. Pekel´in aklı sanki iki dönem yürüttüğü Bandırma belediye başkanlığında kalmış gibiydi!
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN KÜRSÜDE, ERDEK HEYETİ DIŞARIDA
Sedat Pekel´in uzun konuşmasının ardından ilk protokol konuşmasını Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin yaptı. Şahin kürsüye geldiğinde, 31 Mart seçimlerinde Erdek Belediye Başkanlığı seçimindeki tarafgir ve müdahaleci tutumu nedeniyle Erdek heyeti tarafından protestoya uğradı. Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Başkan Yardımcısı Canan Kırdar ve CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tar Tuna ile birlikte Erdek´ten gelen diğer partililer, salonu terk ettiler. Erdek heyeti, Şahin´in konuşması bitince salondaki yerini aldı. Bilindiği gibi Milletvekili Fikret Şahin, 31 Mart yerel seçiminden beri Erdek´e adımını atamıyor. Sanıyorum, ancak CHP Genel Başkanı veya üst düzey bir yetkilinin Erdek´e gelmesine kadar da atamayacak gibi görünüyor. Şahin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu veya üst düzey bir yetkili gelirse onların yanında Erdek´e girebilir diye düşünüyorum. Bu olaydan bir ders çıkarmak gerekirse şunu söyleyebiliriz: Milletvekilleri, partilerinin ilçe seçimlerine hiç karışmamalı ve seçimi, ilçe dinamiklerine bırakmalıdır.
PANÇ´IN YANITLAMADIĞI SORU
İlçe başkan adaylarından Dr. Selim Panç´ın ?yumuşak karnı? ise şu soruydu: İlçe başkanı seçilirseniz, önümüzdeki ilk milletvekili seçiminde aday olmak için istifa edecek misiniz? Panç, ilçe başkan adaylarından Hüseyin Bahar´ın ekibinden olan delegelerin bu sorusuna net yanıt vermeyerek, yine geçiştirmeyi tercih etti. Yine, ?Partim bana hangi görevi uygun görürse onu yerine getirir, hatta çaycılık yaparım!? demekle yetindi. Sanki çaycılık için seçim yapılıyormuş gibi!
Ama CHP İl başkan adaylarından Ömür Mustafa Boyuer, Erdek ilçe kongresinde dile getirdiği gibi Bandırma´da da ?İl başkanı seçilirsem, daha sonra istifa edip milletvekili adayı olmayacağım? dedi. Devamı Yarın

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55