Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


MİLLETVEKİLİ ŞAHİN´E ERDEK PROTESTOSU-2


Geçen Sayıdan Devam
BAHAR, YİNE ?SİYASET CAMBAZLARI? DEDİ
İlçe başkan adaylarından Hüseyin Bahar, konuşmalarında bir kez daha, ?siyaset cambazları?nın ilçe örgütünü dizayn etmek istediklerini öne sürerek, yıllar önce sosyal medyadan, parti disiplin suçu oluşturmayan paylaşımlarının yeni yapılmış gibi gösterilmesinin hiçbir siyasi etiğe sığmadığını belirtti.
BAZI DELEGELERİN FIRILDAKLIĞI
Tüzük gereğince bir partilinin en az 40 üyenin imzasıyla teklif edilmesi gerekiyordu. Divan başkan yardımcısı Ozan Onur, Gökhan Yankol´un 47, Hüseyin Bahar´ın 165, Selim Panç´ın ise 206 imzayla teklif edildiğini açıkladı. Ancak Onur, daha sonra 43 delegenin Hüseyin Bahar´dan, bir üyenin ise Gökhan Yankol´dan imzalarını çektiklerini belirtti. Bu durum da delegelerin, bu dönemde güçlü görülen siyasetçilerin baskısına boyun eğerek özgür iradelerini gösteremeyip ?fırıldak? davrandıklarını ortaya koydu.
TÜM´DEN BAHAR´A DESTEK
Önceki dönem Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, konuşmasında, Hüseyin Bahar´ın, sosyal medyadaki paylaşımlarını doğru bulmadığını belirtirken, ?Ancak daha sonra Bahar´a yapılan operasyonu doğru bulmuyorum. Bugüne kadar aklınız neredeydi?? dedi. Tüm, Panç´ın da adaylığına karşı çıkarak, ?Başka aday yok muydu?? diye sordu.
HAVUTÇA, DELEGE SİSTEMİ KALKMALI
Eski Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça da konuşmasında, partilerinin tüm kademeleri için gerçekleştirilecek seçimlerde delegelerin değil, tüm parti üyelerinin oy kullanmasından yana olduğunu belirtti. Av. Havutça, ?5 bin üyeli Erdek Zeytin Kooperatifi bile kongrelerini üyelerinin katılımıyla gerçekleştiriyor? diye konuştu.
MİRZA´DAN ŞAHİN´E GÖNDERME
Konuşmasına başlarken konukları selamlayan önceki dönem Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı için ?Bölgemizin en devrimci belediye başkanı? değerlendirmesinde bulundu. Bandırmayı, Güney Marmara´nın ?Amiral Gemisi? olarak niteleyen Mirza, delegeler ile yapılan seçimin doğru olmadığını, parti içinde gerçekleşen tüm seçimlerin üyelerin katılımıyla gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayarak, ?Parti içi kavgalar, delege seçimiyle başlıyor? dedi. Mirza, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin´in, parti içinde birlik ve beraberliğe işaret eden konuşmasına da gönderme yaparak, ?Birlik ve beraberlik sözle olmaz. Siz de partimizdeki adaylık sürecine müdahale etmeyerek buna uyacaksınız? diye konuştu.
TOSUN´UN İLGİNÇ KONUŞMASI
Kongrede en ilginç konuşmalardan birini de Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Tosun, delege seçimi sırasında Hüseyin Bahar´ın Beyaz Listesi´ni destekleyerek seçime müdahalede bulunmasını ?yanlış yaptım? diye değerlendirerek, ?Bizim bu davranışımız Mavi Liste´yi destekleyen Dursun Mirza, Mehmet Tüm gibi büyüklerimi küstürdü. Ancak ne yazık ki, daha önceki belediye başkanları da böyle davranıyordu. Ben de onlar gibi hareket ettim. Aslında bu seçimlerde örgütü özgür bırakmalıyız. Kanaat önderleri de bu seçimlere karışmamalı. Keşke bu seçime de hiç karışmasaydım. Bundan sonra gerek ilçemiz, gerekse ilimizde, parti içi hiçbir seçimde taraf olmayacağım ve bu işi örgütün dinamiklerine bırakacağım. İlçe örgütlerinin gücünü her şeyin üstünde tutacağım. Bundan sonra Bandırma´da, partimin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için elimden geleni yapacağım? dedi. Egosuz bir yapıda bulunduğunu belirten Tosun, ?Eleştiriye açığım. Ancak bunlar basın yoluyla değil, yüzüme karşı yapılırsa memnun olurum. 9 aydır görevdeyim. Eksiklerim, yanlışlarım varsa herkesten özür diliyorum? diye konuştu. Tosun, kendisinden önceki 5 yıllık Dursun Mirza yönetimini de başarılı bulduğunu sözlerine ekledi.
AHMET AKIN´DAN AİLE İÇİ UYARISI
Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, parti içinde yaşananların dışarı yansıtılmaması gerektiğine işaret ederek, ?Biz büyük bir aileyiz. Aile içi sıkıntılar olabilir. Bunları kendi içimizde çözmeliyiz? dedi. Akın, hükümetin, ?Kanal İstanbul? gibi 75-80 milyar dolarlık projeler yerine, olası depremlerin vereceği zayiatları önlemeye yönelik yatırımlar yapması gerektiğine dikkati çekti. Akın, ?AK Parti, milletten koptu. Tümüyle Saray´a bağlandı? diye konuştu.
HAKAN KAHRAMAN´DAN ?BİZİ YENEMEZLER? VURGUSU
Bandırma´dan CHP Balıkesir il başkanlığına aday olan Hakan Kahraman, Hüseyin Bahar yönetimine operasyon düzenlendiğini vurgulayarak, ?İlçe başkanımıza her çeşit iftirayı attılar. Ancak unutulmasın ki hiçbir devrimci hareket mağlup edilemez. Bizim buradan yaktığımız ışık, partimizin yolunu aydınlatacaktır? dedi.

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55