Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


?Şahin? milletvekili ve diğerleri


Öncelikle şu noktanın altını çizelim.
Politika gibi çok kaypak bir zeminde CHP´den Bandırma belediye başkan adaylığı açıklanan Av. Tolga Tosun, dört aday adaylı bu mücadeleden başarıyla çıkmıştır. Bunu bir kenara koyalım.
Gelelim, konunun ayrıntılarına ve öncelikle CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin´e.
Bir milletvekili, Bandırma ve Erdek belediyelerini dizayn etmek için bu kadar neden uğraşır, anlamak mümkün değil. Milletvekilinin işi, önceden milletvekilliği liste sıralamasında, Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı tarafından, Mehmet Tüm´ün listeye alınması için üstünün çizilmesini istendiğini düşünse de duygusal davranmaya hakkı olamaz. Parti çıkarlarını her şeyin üstünde tutması gerekir. Kaldı ki, hem Mirza, hem de Sarı, Mehmet Tüm´ün listeye alınmasını istediklerini, ancak genel merkeze, ?Fikret Şahin´in üstünü çizin? demediklerini belirtiyorlar.
Konuyu biraz daha açalım isterseniz.
Bu olay, milletvekili Fikret Şahin için öylesine bir sabit fikir durumuna gelmiş ki, kendini ?öç alma?ya adamış.
?Kulak-burun-boğaz? uzmanı bu doktorumuz, özellikle Bandırma ve Erdek belediye başkan adaylarının belirleneceği süreçte seçim bölgesi Balıkesir´e bile hiç gitmeden, Ankara´ya karargâh kurmuş, ?mevzi?yi hiç terk etmemiş, ?şahin? gibi pençelerini açarak, Mirza ve Sarı´yı Ankara´da adım adım izlemiştir. Öyle ki Mirza ve Sarı, Ankara´da CHP´li hangi siyasetçiyi ziyarete gitseler ?Şahin? milletvekili, kanatlarını açarak oraya ya onlardan önce ya da onlar geldiğinde uçmuştur. Hatta Bandırma´dan ve Erdek´ten, Mirza ve Sarı´ya destek için gelen ekiplerin siyasetçileri ve genel merkez yetkililerini ziyaretleri sırasında bile yanlarında bulunarak, onları da yakın markaja aldığı gibi müdahalesini daha da ileri boyutlara götürerek, ?Siz bu işlere ne karışıyorsunuz?? demiştir.
Fikret Şahin, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´yı da ?yemek? için çok uğraştıysa da bunu başaramamıştır. Sarı´nın, çarşamba günü, cuma günü açıklaması koşuluyla notere verdiği, daha sonra geri çektiği ?adaylıktan çekilme? yazısını, Erdek belediye başkan adaylığının belirleneceği MYK toplantısında üyelerin önüne koyarak onların kararlarının olumsuz olması için etik olmayacak şekilde bir davranış sergileyen de ?kulak-burun-boğaz? uzmanı bu doktorumuzdur. Ancak bu girişimi başarısız olmuş ve Sarı, milletvekilimizin boğazına takılmıştır.
Bu doktorumuza, şimdilik ?Bozduğun kantar, bir gün gelir seni de tartar? ve ?Rüzgâr eken fırtına biçer? atasözlerini anımsatmakla yetinelim ve Bandırma ve Erdek´i dizayn etmeye çalışmak yerine asli görevlerine dönmesini beklediğimizi belirtelim.
Gelelim konunun diğer ayrıntılarına.
Tolga Tosun´un adaylığının açıklanması öncesi eski milletvekili ve eski Bandırma belediye başkanı Sedat Pekel´in, önce kendisinin Bandırma belediye başkan adayı olarak gösterilmesi için Ankara´da, genel merkezde zemin yokladığını sözüne çok güvendiğim kişilerden duydum. Doğru mu bilmem. İddiaya göre bu gerçekleşmeyince Pekel, 2014 yerel seçimi öncesinde, Mehmet Tüm ile birlikte önünü kestiğini düşündüğü Dursun Mirza´nın ipini çekmek için önemli girişimlerde bulunmuş. Hatta birlikte daha önce milletvekili olarak görev yaptıkları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşmüş. Herhalde Kılıçdaroğlu´na, ?Mirza´yı aday yap!? dememiştir.
Gelelim, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´a.
Onun da ?kaçak? güreşmeye çalıştıysa da ağırlığını Tolga Tosun´dan yana koyduğu gerçeği ortada.
Bu gerçekleri ortaya koyduktan sonra gelelim başka bir değerlendirmeye.
Şu sıralarda, haksızlığa uğradığına inanan Dursun Mirza, DSP´den Bandırma belediye başkan adayı olup olmamayı düşünse de çok kararsız. Anketler yaptırarak karar vermek istiyor.
Benim düşüncem mi? Ben, çok elverişsiz koşullarda çalışmasına karşın Mirza´nın 5 yıllık dönemini başarılı bulmama karşın kendisine her ne kadar ?gaz verenler? bulunsa da, DSP´den aday olup koltuğa yeniden oturacağını düşünmüyorum. Çünkü taş yerinde ağırdır. Mirza, eğer DSP´den aday olur ve kazanamadığı gibi oyları böler ve aradan Adalet ve Kalkınma Partisi çıkıp seçimi kazanırsa bir daha CHP´lilerin de yüzüne bakamaz. Hizmetlerini de yel alır götürür. Bandırma Belediyesi eski başkanı Durgut Ergin, doğru veya yanlış, nasıl ki, o dönemde görevinden istifa etmeyerek, ?Bandırma´nın il olmasının önünü tıkamak?la yaftalanmışsa, Mirza da, tarihsel bu hatasıyla ?Bandırma´yı yıllar sonra Adalet ve Kalkınma Partisi´ne teslim etme? damgasından bir daha kurtulamaz. Bu nedenle Mirza´nın, politikanın uzun soluklu bir mücadele zemini olduğunu unutmadan, ?hizmetlerimle anılmak bana yeter? diye düşünüp sağduyulu bir karara varması bence uygundur. Ötesi kendisinin bileceği iş!

  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22