Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖNDER BALIKÇI


Sevinç Arda ve gerçek sanatçılık

Gerçek sanatçı olmak hiç kolay değil.


Gerçek sanatçı olmak hiç kolay değil.
Sadece sanatını iyi şekilde yerine getirmesi sanatçı olmak için yetmez.
Sanatçı, ayrıca kişilikli olacak. İnsani değerlerini yitirmeyecek. Yüreği insan sevgisiyle dolu, yardımsever olacak. “Rol model” gösterilecek. Doğayı, tüm canlıları, özellikle hayvanları sevecek.
Sanatçı, Demet Akalın gibi sahnede garsonun kafasından şampanya dökerek, şov(!) yaptığını sanmayacak.
Türk Sanat Müziği’ni çok severim. Özellikle klâsik eserlere tutkum büyüktür.
Türk Sanat Müziği’nde beğendiğim sanatçıların başında “Sanat Güneşi” Zeki Müren gelir. Keşke onunla, gazeteci olarak bir röportaj yapma şansı bulabilseydim!
Emel Sayın ve babamın da severek dinlediği, şimdi Tasavvuf Müziği’ne ağırlık veren Ahmet Özhan da favorilerim arasında yer alır.
Ahmet Özhan ile 1975’li yıllarda, HEY dergisinin düzenlediği, benim de yarışmacı olarak katıldığım sunucu yarışmasında, sahnede tanışma mutluluğunu yaşamıştım.
SEVİNÇ ARDA VE ERDEK
Türk Sanat Müziği’nde beğenerek dinlediğim sanatçılardan biri de Sevinç Arda’dır.
Yıllardır İsviçre-Fransa-Almanya üçgeninde yaşayan Sevinç Arda ile 2014 yılında, Erdek’te tanıştım.
Mersin doğumlu olup, 30 yıla yakın süredir müziğin içinde bulunan Sevinç Arda ile Zeytinliada’ya karşı görüntülü bir röportaj yapmıştık. Sevinç Arda, bu Erdek ziyareti sırasında, yaz aylarını Erdek’te geçiren Yeşilçam oyuncusu Erol Tezeren’in de rol aldığı “Aşk Tanem” isimli şarkısının klibini çekmişti. Arda’nın yine aynı günlerde Erdek’teki bir mekânda verdiği konseri de zevkle dinlemiştik.
Erdek’i çok sevdiğini söyleyen Sevinç Hanım, o günlerde bana, “Her Mevsim” isimli albümünü de imzalayarak armağan etmişti. Bu albümde yer alan “Sensiz Saadet Neymiş”, “Son Hatıra”, “Emelim”, “Bir İhtimal Daha Var”, “Çaresizim”, “Ayrılık Mahnısı”, “Gamzedeyim Deva Bulmam”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Her Mevsim İçimden Gelip Geçersin”, “Nazende Sevgili”, “Kimseye Etmem Şikâyet” ve “Ada Sahillerinde Bekliyorum” isimlerindeki 12 eseri o günden beri sık sık dinliyor, mutluluk ve huzur duyuyorum.
Sevinç Arda, keşke yurt dışında değil de, Türkiye’de yaşasaydı, inanıyorum ki, bugün kendilerine sanatçı(!) denilen birçok kişiden çok daha iyi yerlerde olurdu.
YARDIMSEVER SEVİNÇ ARDA
Sevinç Arda ile sosyal medyadan arkadaşız. Gerçekleştirdiği sosyal projeleri, çeşitli alanlarda yürekten gelen yardımseverliliğini yakından izliyorum. Bir bakıyorsun, kanser hastası çocuklara kıyafetler, oyuncaklar armağan ediyor, onlara masallar ve çocuk şarkıları okuyor. Bir bakıyorsun, savaşın ortasında kalan Ukraynalı çocuklara maddi-manevi destek veriyor. Olanakları ölçüsünde herkese yardımcı olmak için çırpınıyor.
Şimdi de, gerçek sanatçının nasıl olması gerektiğiniSevinç Arda’nın değerlendirmesiyle verelim:
“Ses kalitesi ve sahne performansı mutlaka büyük bir kıstastır, iyi bir sanatçı için…Bir de bu yeteneğini süsleyecek insani kalitelere sahipsen, işte sen sadece bir sanatçı değilsin…Evrensel değerleri benimsemiş çok büyük bir sanatçısın…”
Sevin Arda hanıma Türkiye’den selamlarımı gönderiyor; sağlık, başarı ve mutluluklarla dolu nice yıllar diliyorum.


 

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55