Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

S. Taygun ERTAN


Siz Hepiniz, Ben Tek

Siz Hepiniz, Ben Tek


Merhaba sevgili okurlar.

Sizler ile son buluşmamız, o günlerde gündemi belirleyen  Erdek Ziraat Odası seçimleri öncesiydi.

Bugünlerde ise Erdek`in gündemini, 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi olağan seçimli genel kurulu belirlemekte.

Gerçi sırf Erdek`in gündemi demek  yanlış olur. Çünkü İznik başta olmak üzere Marmarabirliğe bağımlı tüm ilçelerin gündemini, ilçemizdeki kooperatifin seçimi belirliyor.

Nasıl belirlemesin ki?

Sekiz ilçe kooperatifinin birleşimiyle oluşan, Marmarabirlik`in  Başkanı Hidamet Asa, Erdek ile yatıp Erdek ile kalkıyor. Tabii bu durumda birliğe bağlı tüm kooperatiflerin gözü ilçemizde oluyor.

Bu kanıya nereden vardın dersiniz?

 İnternet sayfamız olan www.yenierdekgazetesi.com`un verilerine girdiğimde, birlik üyesi olan kooperatif ilçelerinden inanılmaz bir tıklanma sayı verisi önüme çıkıyor.

Tabii bunda Birlik Başkanı sayın Hidamet Asa`nın payı büyük. Kendisine internet sitemizin tıklanma sayısını arttırdığı için teşekkür mü etsem, yoksa Erdek`te yapılacak olan 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin  seçimlerine karışarak,  Erdek`in iç işlerine karıştığı için teessüf mü etsem bilemedim doğrusu...

Ancak yinede ben sevinmemeliyim diye düşünüyorum. Çünkü 40 senedir gazete çıkarıyoruz, 4 senedir günlük olarak yayınlanıyoruz  bir çok seçim gördüm, ama böylesini ilk defa görüyorum.

Niye mi ?

Kooperatif seçimlerine siyasi ilçe başkanları dahil olamak üzere,herhangi bir, birlik başkanının ilk defa müdahil olduğunu görüyorum.

Bunun örneklerini birliğe dahil olan diğer ilçe kongrelerinde yaşanıp, yaşanmadığını araştırdım.

YOK!

İlçemiz de ise MHP İlçe Başkanı Murat Çolak, AKP İlçe Başkanı Murat Sever, Birlik Başkanı Hidamet Asa 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatif Başkanı ve başkan adayı Hüseyin Durak ve ekibi ile tek vucüt dururken Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı tek başına bu yola baş koydu.

Sakın bu yazım yanlış anlaşılıp "Hüseyin Sarı`da Balıkesir CHP Milletvekilli Namık Havutça ile geziyor" denmesine yol açmasın, çünkü yazıyı yazmadan önce CHP Milletvekili Namık Havutça`nın, Başkan Sarı`nın Ocaklar propaganda konuşmasında, kendisinin haberi olmadan tesadüfen denk geldiğini bizzat gördüm ve şahid oldum.

Sevgili okurlar ben bu köşeden bütün sayın parti başkanlarına ve Marmarabirlik başkanına sesleniyorum, "BAŞKANLARIM YAPTIĞINIZ İŞLER ETİK DEĞİL" sizler çok değerli, demokrasinin gerekliliği olan partilerin temsilcisi, ilçe başkanlarısınız.  Yine sayın Hidamet Asa, ilçemiz zeytin üreticisi için çok kutsal sayılan kooperatifimizin mensup olduğu birlik başkanısınız.

Sayın Asa, lütfen Erdek`in iç işlerine müdahale etmeyin. Sayn İlçe Başkanlarım, lüten bırakalım da, 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkan adayları kim ise, onlar yarışsınlar.

Böyle yaparak artı kazandığınızı sanıyorsunuz ancak yanılıyorsunuz...

Üretici ortaklar, siz değerli başkanlarım seçime müdahil olmadan daha da kararlı bir şekilde seçim sandığına gidebilirler.

Bu çerçevede en çok tepkiyi sayın MHP İlçe Başkanı Murat Çolak`ın gördüğünü görüyorum.

Sayın Çolak, tabii ki bir üretici ortak olarak yönetim listesinde yer alabilirsiniz ancak yılda kooperatife kaç kilo zeytin döktüğünüzü ve  bir siyasi kimlik taşıdığınızı unutmadan...

Son olarak sevgili okurlar, bu seçim için çocukluğumuzda hepimizin kullandığı klişe cümlelerden birini diyebilirmiyiz?  "Siz Hepiniz Ben Tek!"

Esen Kalın...

 

 

 

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30