Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÖNDER BALIKÇI


SU, SUSKUNLUK VE VİCDAN

SU, SUSKUNLUK VE VİCDAN


Önce Bandırma AKP`lilere, Balıkesir milletvekillerine, İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu`na sormak gerek. Hani, Balıkesir Büyükşehir olunca, gökten nur yağıp, Bandırmanın üzerine inecekti? Hani, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırmayı bolluk ve berekete boğacaktı? Hani, Bandırmaya gelecek hizmetler katlanarak artacaktı? Tam tersi olacağı ortada görülüyor. Bir süredir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir`den sonra İller Bankası`ndan, kendilerine gelen payın büyük ölçüde düştüğünü, bütçelerinin yarıya indiğini açıkladı. Tabii, Büyükşehir`in, kendileri nin hizmetlerine engel olmak için gerçekleştirdiği bazı girişimleri de... Sayın Mirza`nın, bu konudaki açıklamalarına daha önce yer verdiğimiz için şimdi ayrıntısına girmeye gerek görmüyorum. Şimdi de su fiyatları darbesi, tüketicinin sırtına bindi. BASKİ tarafından, Bandırma`daki su faturaları, abonelere, yaklaşık iki aylık aranın ardından gönderilmeye başlandı ve vatandaşlar şoke oldu. Faturaralarında tüketimin yarısı kadar atık su bedeli, Çevre Temizlik Vergisi, bakım ücreti ismi altındaki fiyatlar, Bandırmalı tüketicileri adeta çılgına çevirdi. Sosyal medya tepkilerle çalkalanıyor. Oysa yasa ve yönetmelikler açık. Çevre Temizlik Vergisi`nin, her yıl belirlenen yeniden değerlendirme oranı kadar artırılarak hesaplanması gerekir. Buna uymadığı açık olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne sormak gerekir: Sizin hiç vicdanınız yok mu?
Konunun bir başka boyutu da şudur: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca önemli bir ayırımcılık içindedir. İl merkezinde oturan bir tüketiciye, "sayaç bakım bedeli" ismi altında 2,63 TL`lik fatura keserken, Bandırma`da oturan bir tüketiciye ise aynı bedeli 5,24 TL olarak uygulamaktadır. Su ve kanalizasyon hizmetleri Bandırma Belediyesi`nin elindeyken, Bandırma`da, bir ticarethane, ton başına ortalama 6 lira 50 kuruş ödüyorken, şimdi BASKİ ise yaklaşık 9 lira 50 kuruş su parası almaktadır ki, bu uygulamaların ismi tek sözcükle "adaletsizlik"tir. Hem de isminde "adalet" geçen bir parti tarafından...Anlaşılıyor ki, AKP`ye yıllardır oy vermeyen Bandırmalılar, cezalandırılmaktadır. Aynı, il konusunda olduğu gibi. AKP, Balıkesir`i Büyükşehir yaparak, Bandırmanın yıllardır hak ettiği büyük hayâli olan il unvanını yerle bir etmedi mi? Şimdiki Cumhurbaşkanımız, eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bandırma Fen Lisesi`nin açılış töreninde, kendisine "Bandırma, ne zaman il olacak?" diye soran bir vatandaşa, "Bandırma, il olmayacak" demedi mi?
Şimdi, dönelim, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin propaganda dönemine. AKP İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu yönetimi ve bu partinin belediye başkan adayı Recep Şekerci, seçimi kazandıkları takdirde, kendilerine göre yüksek gördükleri su fiyatlarını ucuzlatacaklarını söylemiyorlar mıydı? İşte Büyükşehir Belediyesi elinizde...Su ve kanalizasyon işleri de ona bağlı. Size göre, CHP`li ilçe belediye başkanları ise "muhtar!"...Hadi kardeşim, vatandaşın belini büken şu su fiyatları hakkında da bir şeyler söyleyin de sesinizi duyalım birader! Efendim, sesiniz gelmiyor!

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54