Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ERDEM ÖZCAN


SÜPER LİG UZAK DEĞİL

57 yıllık mazisinde Türkiye Kupası’nda Galatasaray’la oynadığı çeyrek final maçının yanı sıra...


57 yıllık mazisinde Türkiye Kupası’nda Galatasaray’la oynadığı çeyrek final maçının yanı sıra,Trabzonspor maçı gibi çok önemli maçlara imza atan Bandırmaspor TFF 1. Lig play-off yarı final ilk maçında deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Eyüpspor maçı sonrası Bandırma’da oynanan karşılaşmada 3-0 galibiyetin sonunda finale kalması uzun yıllar hatırlanacaktır. 

100 polisin de takviye gelerek görev aldığı maçta polisin aldığı çok önemli tedbirler sonucu statta adeta kuş uçurtulmadı. Eyüpspor otobüsü, hakemler, misafirler çok yakın korumaya alındı. Ancak Bandırma hiçbir olumsuz gelişmelere pirim vermediği gibi sahada da iki takımın oyuncuları centilmence mücadele ettiler. 7500 taraftar tribünleri hıncahınç doldurmuştu ki şimdiye kadar en fazla 3 bin civarında bir seyirci izlemiş. 

Bandırmaspor’un mutlaka 1 farklı galip gelmesi gerektiği maçta bir an önce gol atması gerekiyordu. 

Bunun için de hızlı ve açık bir oyun tarzını seçen Bandırmaspor golün atıldığı ilk 5 dakikanın tamamında Eyüpspor sahasındaydı ve art arda atılan 3 korner sonucu penaltıyı kazandı. Penaltı atışında Keny klasını gösterdi. Ancak gol sonrası Bandırmaspor’un geriye fazla gelmekte acele etmesi pahalıya mal olabilirdi. Eyüpspor’un attığı gol öncesi mutlak bir faul vardı ve var bu faulü yerinde tespit etti ama bu haklı olarak sayılmayan gol Bandırmaspor’a önemli bir ikazdı. 

Yani; “fazla geriye gelmeyin topu bir an önce Eyüp sahasına taşıyın” ikazıydı… 

Kornerlerin her zaman gol üreten atışlar olduğunu söylerim; “yarım penaltı” benzetmesini yapar ve çok dikkat edilmesi gerektiğini hep savunmuşumdur. İstanbul’da oynanan maçta Eyüpspor’un attı gol korner atışı sonrasında olduğu gibi işte Bandırmaspor‘a turu getiren 2 golün de korner atışı sonrası gerçekleştiğini unutmayalım. İlk gol korner atışı sonunda kazanılan penaltıdan gelmişti. Burada 2. golü atan Alpay dikkatliydi ve çok iyi iş çıkardı. Önceki maça göre bu maçta çok başarılı bir oyun çıkaran Landel de turu getiren golü attı. Osmajic de ise tam tersine bir gelişme yaşanırken, faydalı olamayınca kulübeye alındı. 

Geçen maçta Bandırmaspor’un 1-0 yenildiği maç sonrası yazdığım yazıda “SON SÖZ PAZAR GÜNÜ” başlığı altında neticenin asıl Pazar günü oynanacak maçta finalistin belli olacağını vurgulamıştım. 

Nitekim işte Bandırmaspor son sözünü Eyüpspor’u 3-0 mağlup ederek söyledi. Ama tabi asıl son sözünü finale kalan İstanbulspor’la oynanacak final karşılaşması sonunda söylemesi halinde şampiyonluk tacını takacağı şüphesiz. 

Bitime 20 dakika kala Bandırmaspor skoru koruma uğruna savunmaya önem vermesi iyi getirmez diye düşünüyordum ve tam bu sırada Gökhan mutlak bir golü önlemese az kalsın beni haklı çıkarıyordu. 

Ve Gökhan gerçekten bugünkü maçın kazanılmasında çok önemli rol oynadı. 

Başta Keny olmak üzere eski mücadeleci formunda gördüğüm Landel olmak üzere tüm oyuncular görevlerini yaptılar diyebilirim. Eyüpspor ise Bandırmaspor karşısında bekleneni veremeyince kaderine razı oldu. 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23