Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

ÖNDER BALIKÇI


TEMAD’ın temel direği Ahmet Eraslan

Bugün sizlere, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Erdek Şubesi’nin onursal başkanı Ahmet Eraslan’dan söz etmek istiyorum.


Bugün sizlere, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Erdek Şubesi’nin onursal başkanı Ahmet Eraslan’dan söz etmek istiyorum.

Eraslan, 1993 yılında, Necdet Vardar’ın başkanlığındaki TEMAD Erdek Şubesi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Daha sonra da hep derneğin yönetim kurullarında bulunan Eraslan, 2009 yılında getirildiği şube başkanlığı görevinde, son genel kurulun gerçekleştiği 27 Nisan 2024 tarihine kadar hizmet verdi.

Ahmet Eraslan, başkanlık görevini sürdürdüğü 15 yıllık sürede, büyük ekonomik sıkıntılar içinde olmasına rağmen, derneği kapattırmamak, ayakta tutmak için özveriyle çırpınıp durdu. Çünkü Erdek’te çok sayıda emekli astsubay bulunmasına rağmen şubenin üye sayısı en çok 50’ler dolayında olmuş, son dönemlerde ise üye sayısı 30’lara kadar düşmüştü. Bu üyelerden bazıları, son üç yıldır sadece 25 lira olan üye aidatlarını bile ödemiyorlar ya da gecikmeli ödüyorlardı. Derneğin, başka hiçbir geliri yoktu. Eraslan, dernek lokalinin 1500 liralık kirasını bile ödemekte zorlanıyor, aybaşı yaklaştıkça “kara kara” düşünmeye başlıyordu. Bu kirayı ödeyebilmek için birkaç dernek üyesiyle birlikte o da cebinden ekstra katkı sağlıyordu.

Bu zorluklara rağmen onun döneminde 1500 dolayında kişi, İstanbul’daki anlaşmalı bir göz hastanesine ücretsiz götürüp getirilerek ücretsiz muayeneleri sağlandı. Bazı hayırsever vatandaşların desteğiyle 1000 dolayında öğrenciye eğitim-öğretim yardımında bulunuldu.

Eraslan, tüm zorluklara rağmen, 27 Nisan 2024’te yapılan genel kurulda gemiyi, limana hasarsız yanaştırmayı başardı. Bayrağı, Taner Topçu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna borçsuz devrederken, saygı duyulacak bir davranışla “Yeni yönetimin her zaman yanında olacağım” diyordu. Bu sözünün sıradan ve “laf olsun” diye söylenmediğini, Ahmet Eraslan’ı yıllardan beri tanıyan bir dostu olarak çok iyi biliyorum.

Eraslan’ın yüreği hep sevgiyle doludur. Bu sevgiyi hep karşılıksız verir, cömertçe.

Eraslan, son genel kurulu açarken yaptığı konuşmada, “Cemiyetçilik fedakârlık ve yürek istiyor. Bu görevde para-pul yok. Zaten paralı olsa yıllarca bize kalmazdı” derken, “En büyük eksiğimiz birbirimize sarılmak ve sevgisizliğimiz” mesajını bir kez daha verdi.

Son genel kurul üyeleri, büyük bir vefa örneği göstererek derneği kapatmamak ve ayakta tutmak için yıllardır inanılmaz bir maddi-manevi destek veren Eraslan’ı “Onursal Başkan” yaptılar.

Eraslan, yürekten kutlanmayı sonuna kadar hak ediyor.

Ben de bu hakkı teslim ediyor ve Ahmet Eraslan’ı kutluyorum. Onunla dostluğumuzun bundan sonra da hep süreceğinin altını çizerek kaleme aldığım bir akrostiş şiiri(Dizelerin ilk harfleri yukarıdan aşağı okununca isim çıkan şiir) ona armağan ediyorum:

“Ahde vefanın en güzel örneklerini verir

Her zaman güler yüzü sevgiyle

Mutlu etmek için çabalar her zaman

Empatiyi hiç bırakmaz insan ilişkilerinde

Tutkuyla bağlıdır TEMAD ailesine

Erdek sevdası yıllardır titrer yüreğinde

Razı olmaz onurlu kişiliği haksızlıklara

Amasız fakatsız koşar hemen mağdura yardıma

Sevgi, tılsımlı bir sözcüktür onun gözünde

Lale bahçesinin güzelliği gibi açıktır gönlü herkese

Atatürk deyince gözleri yaşarır

Nutuk daima başucu kitabıdır”

  • BIST 100

    10158,63%-0,15
  • DOLAR

    32,19% -0,19
  • EURO

    35,06% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2472,23% 1,07
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,52
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli

Balıkesir

16.05.2024

  • İMSAK 04:03
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:03
  • AKŞAM 20:24
  • YATSI 21:59