Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İSMAİL HAKKI ÖZSARI


Türk Erkekleri Kadınlar Hakkında Neler Düşünürler?

Geçen yazımda kadınların erkekler hakkında neler düşündüklerini yazdım.


Geçen yazımda kadınların erkekler hakkında neler düşündüklerini yazdım. Bu defa da erkeklerin kadınlar hakkında neler düşündüklerini yazıyorum. Bu konuda elbette ki tüm erkekleri aynı kefeye koymak doğru olmaz. Ben sadece duyduklarımı, okuduklarımı aktarmaya çalışacağım.
Erkekler kadınlar için genelde şöyle düşünürler:
1- Evlendikten sonra çok değişti?
Erkeği elde edinceye kadar çok anlayışlı ve iyidirler. Evlenip de yuva kurduktan sonra bütün maskeler düşer. Anla anlayabilirsen! Evlenmeden önce sahip olduğumuz bazı özellikler onların hoşuna dahi giderken evlendikten sonra en büyük kavga nedeni oluyorlar. Hem kendileri değişiyor hem de bizi değiştirmeye çalışıyorlar.
2- Ailesinin etkisinde çok kalıyor?
Ailelerimizi kendi işlerimize karıştırmayalım diye kaç kez söylediysem faydasız. Aile bağlarımızı tamamen koparalım demiyorum ama canım bu kadar da aileye bağlılık olmaz ki, her şeyin bir olur bir sınırı var.
3- Arkadaşlarının etkisinde çok kalıyor?
Arkadaş bu kadınları anlamak mümkün değil. Arkadaşlarının etkisinde öyle kalıyor ki, akşam eve geldiğimde gün boyu Nermin şunu demiş yok Sevinç bunu demiş, neymiş efendim eşyalarımız eskiymiş. Kadriye´nin çocuğunun gittiği okul daha iyiymiş. Artık daha büyük bir eve taşınmalıymışız. Neler neler? Ben de diyorum ki yahu sen kendine bak. Elalemi boş ver. Senin kendine has fikirlerin olsun.
4- Erkeğinin arkadaşı olmasını bilmiyor?
Evlendikten sonra ev işlerine kendisini öyle bir kaptırdı ki benim varlığımdan habersiz hale geldi. Sorunlarımı paylaşacak olsam bir şeyler bahane edip beni dinlemiyor. Ben de kendimi yavaş yavaş yalnız hissetmeye başladım. Başka bir kadın arkadaşımla konuştuğumu duysa ya da görse niyetimin ne olduğunu bile anlamaya çalışmadan konuyu boşanmaya götüreceğinden adım gibi eminim.
5- Neyi ne zaman konuşacağını bilmiyor?
Sorunlarımızı elbette konuşacağız. Ama her şeyin bir zamanı var değil mi! Akşam eve yorgun argın gelmişsin, daha kapıdan girmeden sorun yumağı bombardımanına tutuluyorsun. Yok oğlan komşu çocuğu ile kavga etmiş, kızın dersleri iyi değilmiş, üst komşu balkondan kilim silkeliyormuş? Hem doğru zamanda konuşmuyor hem de çok konuşuyor. Sonra da beni kendisini dinlememekle suçluyor?
6- Kadınlar aşırı kıskanç oluyor...
Akşam eve biraz geç kalsam hemen hesaba çekiliyorum. Yok neredeymişim, iş arkadaşım falanca ile fazla samimiymişim. Yahu akşama kadar canım burnuma geliyor. Cinler tepeme çıkıyor. Aşne fişne yapacak hal mi kalıyor bende? Kadın kıskanır, kıskanır ama ortada bir şey olur da kıskanır. Ha bir de sevgiden falan kıskandığını zannetmiyorum. Ya elimden kaçırırsam korkusunda olduğuna yüzde yüz eminim.
7- Anne olunca eş olmayı unutuyorlar?
Anne olmak kuşkusuz olağanüstü bir duygu ve annelik de yine çok fedakârlık isteyen bir durum. Anne olduktan sonra zamanla eşini ve kendini ihmal ediyor. Sonra da erkeğin ilgisizliğinden yakınıyor. Ancak siz anne oluyorsanız biz de baba oluyoruz. Bu durum nasıl erkeklere eşlerini ihmal etme hakkı vermiyorsa, kadınlara da bu hakkı vermemeli. Anne olmak ile eş olmak birbirinden ayrı kavramlar ve bu iki kavram evlilikte birbirine karıştırılmamalı.
Yukarıda yazdıklarım önemli ya da önemsiz olabilir. Ancak, önemli olan bir erkeğin gözüyle kendinize bakmanızdır. Sevgili kadınlar, erkek arkadaşınızın veya eşinizin sizi nasıl gördüğünü merak etme akıllılığını gösterin. İnanın sonuç her ikiniz için de hayırlı olacaktır.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 06:07
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:33