Bugün, 28 Mayıs 2024 Salı

ÖNDER BALIKÇI


Üç değerli kayıp

Geçtiğimiz günlerde üç değerli kayıp daha verdik.


Geçtiğimiz günlerde üç değerli kayıp daha verdik.

İSMET AKÇABAY

İsmet Akçabay, 1992-1997 yılları arasında Bandırma Kaymakamlığı görevinde bulunmuş, değerli bir bürokrattı.

Önceki yıllarda Ünye, Niksar, Görele, Zile ve Dinar kaymakamlıklarının ardından Bandırma Kaymakamlığına atanmıştı. Bandırma’dan İstanbul Kartal Kaymakamı olan Akçabay, bir süre de Bilecik Vali Yardımcılığı yapmıştı.

Bandırma Kaymakamı olarak görev yaptığı yıllarda Akçabay’la çok iyi bir dostluk kurmuştuk.

O dönemde coğrafya öğretmeni olan eşi Ayten Akçabay ile Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı(KEV) Özel Lisesi’nde birlikte çalışmıştık. O da çok değerli bir öğretmendi.

Akçabay döneminde, Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurulmuştu. Bu fakültenin kurulması için acilen bir yere ihtiyaç vardı. Kaymakam Akçabay, belediyenin Kayacık merasından verdiği ruhsatsız yere sorumluluk alıp, sesini çıkarmayarak, fakültenin prefabrik şekilde kurulmasının önünü açtı. Ancak fakültenin açılış törenine ise haklı olarak katılmadı.

85 yaşında kaybettiğimiz Akçabay’ın, ayrıca Bandırma’nın ilk ofset gazetesi olan “İlkhaber”in yayına başladığı 1992 yılında, açılış kurdelesini kestiğini anımsıyorum.

RIDVAN ÖNEM

Bandırmalı Rıdvan Önem’i 83 yaşında kaybettik.

1967 yılından beri İsviçre’nin Bern kentinde yaşıyordu.

Orada yaşayan Türkler’in işsizlik ve vize başta olmak üzere birçok sorunuyla yakından ilgilenirken, yıllardır Dünya Türkleri Konseyi Başkanı, İsviçre-Türk Dernekleri Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı, İsviçre-Türk Emeklilik Sorunu Komitesi Başkanı, Avrupa’da Serbest Dolaşım Türk Komitesi Başkanı ve yabancıların katıldığı platform olan FİM’de Türk toplumu temsilcisi görevlerini başarıyla yürütmüştü.

Zaman zaman yaz tatillerinde geldiği Bandırma’da kendisiyle güzel sohbetlerimiz olurdu.

Bir dönemler, Bandırma’nın yerel basınına da emek vermişti, Rıdvan Önem.

1960 askeri darbesinin ardından, Bandırma’nın tarihindeki ilk ve tek olan “DİKEN” gazetesini rahmetli gazeteci H. Basri Atılganer ile birlikte yayınlamışlardı. Bir yıl süreyle, 15 günlük periyotta çıkan DİKEN’in baskısını “Bandırma Gürses Gazetesi” sahibi Şemsi Aran üstlenirken, gazeteye Tahsin

Kavak ve Abdurrahman Öz yazılarıyla destek vermiş, gazetenin dizgisini ise “Bandırma Gürses”te mürettip(dizgici) olarak çalışan Tuncay Ertan yapmıştı.

Daha sonraki yıllarda ise Bandırma, Türkiye’nin ilk mizah dergileriyle ses getirmişti.

CAN CANGÖK

Balıkesirspor’un eski futbolcusu Can Cangök, daha sonra dönem dönem bu kulübün teknik sorumlusu ve sportif direktörlüğünü de yaptı. Kulübün hem de çok zor günlerinde görevden hiç kaçmadı. Bu arada Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin(TÜFAD) Balıkesir Şubesi Başkanlığı görevini yürüttü.

Cangök, Erdek Belediye Başkanı ve Erdekspor Kulübü Başkanı Mimar Hüseyin Sarı döneminde de Erdekspor’a sportif direktör olarak hizmet verdi.

Çok alçak gönüllü ve iyi niyetli bir futbol insanıydı.

Ne yazık ki henüz 64 yaşında aramızdan ayrıldı.

  • BIST 100

    10709,02%0,49
  • DOLAR

    32,18% 0,16
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2444,01% 0,61
  • Ç. ALTIN

    3909,05% -0,21
  • Salı 19.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.6 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Perşembe 28.1 ° / 11.6 ° Güneşli

Balıkesir

28.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 17:06
  • AKŞAM 20:34
  • YATSI 22:15