Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ERDEM ÖZCAN


Yerel Seçim Notları


Mahalli seçimler havasına girdiğimiz bugünlerde olaylar öyle hızla gelişiyor ki takip etmekte bazen geç kalıyoruz.
En hızlı gündem CHP de; hem de tüm ülke genelinde baş döndürücü hızda yaşanıyor. En kuvvetli adaylar yerine hiç umulmadık isimler aday seçilirken şaşırtıyor. Siyaset işte böyle bir şey.
AK Parti´ye bakarsak Bandırma´da belediye başkanlığı için CHP´li Tolga Tosun kadar en kuvvetli aday Alp Bostancı tarafında hava sakin olunca şimdi tüm gözler CHP´de.
Bilindiği gibi 1 hafta önce Cumhuriyet Meydanı´nda Millet İttifakı anlaşması çerçevesinde CHP ve İYİ Parti´nin ortak adayı Av. Tolga Tosun ilk mitingini yaptı.
Nasıl oldu, nasıl geçti kimler vardı kimler yoktu? hepsini yazdık. Özellikle gövde gösterisi yapılırken Tolga Tosun´un yanında yer alan belediye eski başkanlarından ve CHP eski Milletvekili Sedat Pekel ve halen Milletvekili Ahmet Akın dikkatimizi çekmişti.
Geçen hafta yazdığım ?Miting Notları? yazımı şöyle bitirmiştim: ?Kürsüye her çıkan konuşmacı da mitinge katılmayan Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür ediyordu ama Dursun Mirza bu işe ne diyordu acaba öğrenemedik; ?bekleyip göreceğiz.?
Mirza´nın ne diyeceğini öğrenmek için fazla beklemedik. O yazım henüz BANSES´de yayına girmeden Dursun Mirza´dan kesin ve net cevap geldi. Başkan Dursun Mirza gazeteci-yazar Önder Balıkçı ile yaptığı söyleşinin bir yerinde Sedat Pekel, Ahmet Akın ve Fikret Şahin için ?Hakkımı helal etmiyorum? diyordu. Nedenini de birçok gerekçelerle açıklıyordu. Mirza, Sedat Pekel için her zaman ?Sedat Ağabey?der, birçok etkinliğe davet edip onore ederdi. Hele Milletvekili Ahmet Akın, sanki yatacak yeri yoktu manasına gelen sözlerle kızgınlığını açık açık belli eden Başkan Mirza´nın Akın´ı başkan adayı olduğu sırada yapılacak miting için kendisini kent dışında büyük araç konvoyu ile karşılayıp Cumhuriyet Meydanı´ndaki gösteriye büyük destek verdiğini hatırlatıp ?Hakkımı helal etmiyorum? diyordu.
Dursun Mirza gibi çok kişi bu tabloyu beklemiyordu. Hele Ahmet Akın, Sedat Pekel ve Fikret Şahin´in Ankara´da kendisi aleyhinde yoğun kulis faaliyetlerini içine girmelerini sindiremiyordu.
Ben de merak ediyorum çok kişi gibi: Bu 3 isim Bandırma Belediye Başkan adaylığı için Dursun Mirza yerine Tolga Tosun´un aday olması için neden veya hangi önemli gerekçelerle kulis faaliyetlerinde bulundular. Açıklasalar da öğrensek!
Neyse, gündem hızla akıyor dedim ya, Av. Tolga Tosun dedikoduların fokur fokur kaynadığı bir sırada sürpriz bir şekilde İlçe Başkanı Niyazi Yeloğlu ile birlikte Belediye Başkanı Dursun Mirza´yı, bir buket çiçek ile başkanlık makamında ziyaret ettiler.
İkisinin de yüzü gülüyordu ama Mirza´nın şıklığı yanında Tosun ve Yeloğlu´nun kravatsız görülmeleri bana göre hoş görüntü vermedi. Gidilen yer Bandırma Belediye Başkanlık makamı; Kılıçdaroğlu´na gidilirken böyle mi gidiyorlar? Biri, Bandırma CHP İlçe Başkanı, diğeri CHP´nin başkan adayı ve çok muhtemel de (bana göre) 1 Nisan´da Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun?
Sonra bana göre, kravat belki her zaman şart değil ama bu buluşmanın özel bir anlamı vardı. Bu buluşma bir kısım CHP´lilerce büyük ilgi gördü. Sosyal medyada yorumlar peş peşe sıralanıyor.
Bakalım bu ziyaret buzları eritecek mi?

  • BIST 100

    8723,07%0,06
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,10% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2235,54% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44