Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hilmi ÇETİN


ZAFER; AZİM, SABIR VE ALLAH´IN YARDIMIYLA GELECEKTİR


Geçtiğimiz Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyeti/devletimiz Suriye´nin kuzeyine Barış Pınarı Harekâtı adıyla büyük bir operasyon gerçekleştirmeye başladı. Rabbim zaferle sonuçlandırsın inşallah.
Kıymetli okurlar, İslâm şu dünya sathında her bir vakıaya gerçekçi yaklaşımlar sunar. Adından da anlaşıldığı üzere sulhü ve sükûneti esas alan dinimiz, Müslümana yeryüzünde ilk insanlardan itibaren başlayan savaş gerçeğine uygun sorumluluklar yükler.
Peygamberimiz yaptığı savaşlarda Müslümanlara savaş ahlakını ve hukukunu öğretmiştir. Bizzat komutanı olduğu savaşlarda savaş öncesi-sırası-sonrasında Müslüman nelere dikkat etmelidir göstermiştir.
Şu bilinmelidir ki hiç savaş olmasın ve her şey süt liman olsun, ?savaşa hayır´, ?barış, barış?´ demek içinde yaşadığımız dünya gerçeklerini görmemektir. Ve böyle propaganda yapanların zerre kadar tarih bilgisine sahip olmadığına hükmedilir. Elbette esas olan barış içinde yaşamaktır. Barışın İslâm´daki önemi büyüktür. Yüce dinimiz İslâm´ın hedefi yeryüzünde barışın egemen olmasıdır. Savaş ise bir emir olmayıp sadece haklı sebeplerle yapılmasına müsaade edilen bir izin durumudur. Ancak din, vatan, namus, can ve kutsal değerler tehlikeye düştüğünde bir savunma ve hayatta kalma mücadelesi olarak savaşa müracaat edilmesi de dinimizin tanıdığı bir haktır.
Sevgili okurlar, milletimize asker millet denir. Gözü pekliği ile nam salmıştır bu kadim medeniyetin mensupları. Ve önce Allah´ın lütfu sonra da atalarımızın kanlarının ve canlarının karşılığı olarak şu topraklarda yaşayabilmekteyiz.
Şükürler olsun ki bizim tarihimizde soykırım, katliam ve sömürü yoktur. Ecdadımız bize temiz bir miras bırakmıştır. Günümüzde de yine kendisine yakışır âli cenaplığı ile başka ülkelere sırf işgâl niyetiyle ve yer altı-üstü zenginlikleri için göz koymamışızdır. Fakat görülmektedir ki ülkemizin bulunduğu konum düşmanlarımızın iştahını kabartmakta ve yüzyıllara dayanan husumet ve hesaplar tekrar ortaya çıkmaktadır.
Kıymetli okurlar, düşmanlarımız içinde bulunduğumuz durumlarda politik, teknolojik, ekonomik ve psikolojik yöntemleri kullanırlar. Özellikle içimizde ikilik çıkararak bizleri çökertmek isterler. Buna karşı uyanık olunmalıdır. Siyasi görüşler bir yana düşmana karşı çatlak sesler çıkarmamalıyız. Bizim ve nesillerimizin huzuru ve saadeti için cephede teröristlerle göğüs göğüse çarpışan askerimizin de moral-motivasyonunu düşürmemeliyiz.
Devletimiz ve bütün kurumları yekvücut olmuşlar büyük bir mücadelenin içine girmişlerdir. An itibariyle biz sade vatandaşlara düşen görev, sabır, sükûnet ve dua ile ordumuza ve devletimize destek olmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla harekât boyunca bütün camilerimizde sabah namazlarında Fetih sûresi ve dualar okunacaktır.
Allah devletimize, ordumuza ve milletimize zaferler ihsan eylesin. Yüce Rabbimiz bütün güvenlik kuvvetlerimizi içerde de dışarda da mansur ve muzaffer eylesin. Ordumuzu havada, karada ve denizde yalnız ve yardımsız bırakmasın. Yardımını ve inayetini üzerimizden eksik etmesin. Dostlarımızı üzecek, düşmanlarımızı sevindirecek kötü sonuçlardan muhafaza buyursun. Rabbimiz İslâm´a asırlarca hizmet eden aziz milletimizi ilelebet payidar eylesin.

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54