Erdek'te örnek bir mahalle dayanışması yaşanıyor. Yalı Mahallesi ile Zeytinli Mahallesi'ni ayıran Kurbağalı Dere kenarındaki yaya yolu, çevre sakinlerinin gönüllü çabasıyla "Sevgi Yolu"na dönüştürüldü. Turgut Özal Bulvarı boyunca uzanan bu yaya yolunda artık sadece adımlar değil, dayanışma, estetik ve mahalle ruhu da yürüyor.
Emekli Emniyet Müdürü Adnan Tarha, mahalle sakinleri Talih Kara ve Muharrem İşler ile birlikte hiçbir ücret talep etmeden başladıkları bu sosyal projede sona yaklaşıldı. Rengârenk boyalarla bezeli yol, çocuklar için çizilen sek sek oyun alanları, banklar ve çiçeklerle sadece fiziksel değil, duygusal bir dönüşüm yaşadı.
Mahalleli bu gönüllü çalışmayı "sevgiyle yapılan iş, sevgi doğurur" diyerek özetliyor. Proje, yalnızca görsel güzellik katmakla kalmıyor; mahalle kültürünü pekiştiriyor, çocuklara güvenli ve eğlenceli bir alan sunuyor.
"Sevgi Yolu" şimdiden Erdek'in yeni gözdesi haline geldi. Vatandaşlar, örnek çalışmayı hayranlıkla izliyor ve benzer projelerin diğer mahallelere de ilham olmasını diliyor.
Haber Merkezi