Tarih: 14.01.2015 17:43

Değişim Balıkesir'den Başlıyor” projesi start aldı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Birimi ve Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan "Değişim Balıkesir’den Başlıyor" projesi 10 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılan açılış toplantısıyla faaliyete geçti.
Ayvalık Cunda Uygulama Oteli’nde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yalçın, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Nakiboğlu diğer öğretim üyeleri ve Fizik Öğretmenleri, Kimya Öğretmenleri, Biyoloji Öğretmenleri, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri, Sınıf Öğretmenleri, Türkçe Öğretmenleri, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri, İlköğretim Matematik Öğretmenleri, Lise Matematik Öğretmenleri katıldı.
“Değişim Balıkesir’den Başlıyor” projesi kapsamında, hedef grupta öğretmenler olmak üzere nihai de Balıkesir’de eğitim-öğretime devam eden öğrencilerin eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerilerini yaşamlarının her alanında kullanma gibi üst düzey davranışların kazanılması konuları içeriyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, yaptığı konuşmada “Milli Eğitim olarak bizler 6-18 yaş arası öğrencilerin yetiştirilmesinden sorumluyuz. Üniversitelerimiz ise 18 yaş üstü gençlerimizin mesleğe atılmaları için çaba harcayan kurumlarımızdır. Özellikle bu iki kurumun birlikte olması çok anlamlıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız Balıkesir’de başarıyı yakalamak. PISA ve TIMSS sınavları algısını değiştirmek zorundayız. “Değişim Balıkesir’den Başlıyor” sloganı bu açıdan çok anlamlı ve önemlidir. Bu sınavlarda ülkemizin yeri sondan 2. veya 3. son zamanlarda kendi gayretlerimizle yukarıya tırmanmaya başladık. Bu seminer de inşallah başarımızın artmasında faydalı olacaktır.” dedi.
Prof. Dr. Canan Nakiboğlu yaptığı konuşmasında ve gerçekleştirdiği sunumda “Sadece sınava odaklı başarı günü kurtarmaktır. Günümüzü değil geleceği kurtarmak istiyoruz. Buradan hareketle PISA ve TIMSS sınavlarının temelinde yatan eğitim anlayışı, felsefesi nedir bunu öğretmek istiyoruz. Amacımız vizyon kazandırmak. Bilgiyi kullanan, günlük hayatına uyarlayan, anlamlandıran, eleştirel düşünce ile bakabilen bireyler bu sınavlarda başarıyı yakalayabiliyor. Diğer ülkelerde uluslar arası sınavlardan olan PISA ve TIMSS aslında çok önemli bir sınav ama ülkemizde gerekli önem verilmediği için istenilen başarı elde edilememektedir.. İlimizde ilk kez gerçekleştirilen bu projenin Balıkesir’den başlayarak tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Eğitimin ilk gününde öğretim üyeleri eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerileri, problem çözme becerileri ve bilimsel okur-yazarlık konusunda gruplara sunumlar yaparak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. 2. günde ise yine öğretim üyeleri ve katılımcı öğretmenler TIMSS ve PISA sınavlarında çıkan soru tiplerini analiz ederek değerlendirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —