1. sınıf öğrencileri kalp taramasından geçilecek
29 Eylül Dünya Kalp Günü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Sağlık Haber
Yayın: 30 Eylül 2016 - Cuma 18:47
Güncelleme: 30 Eylül 2016 18:47
1. sınıf öğrencileri kalp taramasından geçilecek

29 Eylül Dünya Kalp Günü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kalp ve damar hastalıkları ve özellikle kalp krizi ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedenlerinden olup, Türkiye´de her 10 ölümden 4´ü kalp krizi nedeniyle gerçekleşiyor.
Kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısı belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleşmekte. Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmek hayati önem taşıyor.
Ayrıca doğuştan kalp hastalıkları da, hamileliğin erken dönemlerinde ortaya çıkan ve bebek doğduğu andan itibaren bebeğin kalbinde bulunan yapısal hastalıklar olarak açıklanırken, her doğan 1000 bebekten yaklaşık olarak sekizinde doğuştan kalp hastalığı bulunuyor.
Bu nedenle, daha erken yaşlarda kalp hastalıklarını tespit etmek ve ölümleri önlemek amacıyla halkın bilgilendirmesi ve farkındalık oluşturması büyük önem kazanıyor.
Bu konuda ailelerin eğitimlerinin yanı sıra eğitimcilerin de bilgilendirilmesi çok önemli olduğundan ilimizdeki okullarda görev yapan beden eğitimi ve rehber öğretmenlere Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ulaş Karadaş tarafından kalp hastalıkları, belirti ve bulguları konusunda seminer verildi.
Bu konuda ilimizde Bandırma, Edremit ve Karesi ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü´nce pilot ilkokul seçilerek bu okullardaki birinci sınıf öğrencileri kalp sağlığı muayenesinden geçirilecek olup, şüphelenilen çocuklar uzman doktora sevk edilirken, ilerleyen günlerde çalışmaların devamı planlanıyor. Haber Merkezi

  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.7 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü