10 yaşındaki Selin´in organları 5 hastaya umut olacak

10 yaşındaki Selin´in organları 5 hastaya umut olacak

Bandırma Devlet Hastane´sinde beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Selin Cebeci´nin organları şifa bekleyen 5 hastaya umut olacak.

Bandırma Devlet Hastane´sinde beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Selin Cebeci´nin organları şifa bekleyen 5 hastaya umut olacak.
Erdek İlçesi Ocaklar Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir aile gazinosunda anne ve babasıyla oturdukları sırada Erdem T. isimli kişini pompalı tüfeğinden çıkan kurşunlarından birine hedef olan küçük Selin, kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi´nde tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Tetkiklerde beyin ölümü gerçekleştiği belirlenen Selin´in ailesi kızlarının organlarını bağışladı.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Emre Merter Mart şunları aktardı:
?12 Ağustos günü bir kurşunlanma kazası sonrası, hastanemiz yoğun bakımına kaldırılan 9 yaşındaki meleğimiz Selin, 18 Ağustos günü yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşmiş bulunmaktadır. 

Aile ile yapılan görüşme sonrası, başka anne ve babalar da aynı acıyı yaşamasınlar diye, minik Selin´in ailesi organ bağışını kabul etmişlerdir. Yapılan incelemeler sonucunda kalp Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi´nde, akciğerler İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde, böbrekler, karaciğer ve kornealar Bursa Uludağ Üniversitesi´nde organ nakli bekleyen toplamda 5 hastaya nakledilecektir.? dedi.
Bilindiği gibi; Erdek İlçesi Ocaklar Mahallesi´nde 12 Ağustos 2019 Pazartesi gecesi meydana gelen olayda bir kişi pompalı silahı ile çevreye dehşet saçmış, 5 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Yaralılardan Mehmet Solaklar (46) 14.8 2019 tarihinde hayatını kaybetmiş, 0 yaşındaki Selin Cebeci´nin de 18 Ağustos 2019 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmişti.
Haber : Ahmet Pesen