100 yıllık kasap: Eratikler
Bandırma’da 100 yıllık bir kuruluş olan “Kent Kasabı”, faaliyetini Mustafa-Hüsnü Eratik kardeşlerle sürdürüyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi 18:19
Güncelleme: 26 Ağustos 2023 18:19
100 yıllık kasap: Eratikler

Bandırma’da 100 yıllık bir kuruluş olan “Kent Kasabı”, faaliyetini Mustafa-Hüsnü Eratik kardeşlerle sürdürüyor.

1947 yılında Bandırma’da doğan Mustafa Eratik, mesleği 1967 yılında vefat eden babası Yahya Eratik’ten aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Eski yıllarda ülkemizde ve Bandırma’da hayvan boldu. Şimdi hayvanlar azaldı. Dış ülkelerden ithal hayvanlar geliyor. Et fiyatları arttı. Vatandaşların alım gücü de düştü. Vatandaşların büyük çoğunluğu beyaz ete yöneldi. Devletimizin damızlık hayvan yetiştirilmesini teşvik etmesi gerekir.”

Eski yıllarda Bandırma’nın amatör takımlarından Çelikspor’un da formasını giyen Eratik, “Futbola 1962-1963 sezonunda sarı-kırmızılı Çelikspor’da başladım. O dönemde kulüp başkanımız İrfan Gönenli, antrenörümüz ise Erdoğan Dansuk’tu. O zamanlar Bandırma’daki amatör futbol takımları çok güçlüydü ve büyük mücadeleler yaşanırdı. O dönemlerin hakemleri arasında Yılmaz Sekman ve Hayri Göker en tanınmışlarıydı.”

Eratik, Bandırmaspor’un maçlarını da genellikle televizyondan izlediğini belirterek, bordo-beyazlı takıma başarılar diledi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: yıllık kasap: Eratikler
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi