Tarih: 10.07.2019 22:10

1913 yılında Kâbe´ye gönderilen kıspet bulunacak

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı olan Yücel Yılmaz, katıldığı 658. Tarihi Kırkpınar Güreşleri´nde, 1913 yılında Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın ve Hacı Kara Mehmet Ağa´nın Kâbe´ye gönderilen kıspetlerini bulup, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin tarihi müzesinde sergileneceğini açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz, 658. Tarihi Kırkpınar Güreşleri´ni, Edirne Saray İçi Er Meydanı´nda izledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçilerine de desteğini esirgemeyerek zaman zaman onlara destek olmak için yanlarına giden Başkan Yılmaz´a Kırkpınar´da ilgi büyük oldu.
Yılmaz: ?1913 yılında Kabe´ye gönderilen kıspet bulunacak?
Güreşlerin sonunda önemli açıklamalarda bulunan BBB Başkanı Yücel Yılmaz, Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın, 1913 yılında Hacı Kara Mehmet Ağa ile Kabe´ye gönderdiği ve o dönem Kabe´nin duvarına asılan kıspetini aradıklarını söyledi.
Değerlere sahip çıkmak için müzeler oluşturmaya başladıkları bilgisini veren Başkan Yılmaz, "Balıkesir´de Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın anısını yaşatmak istiyoruz. Aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´nin tarihi müzesine çok yakışır o yüzden kıspeti bulacağız. 47 belediye, 158 meclis üyemizle birlikte Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği´ne devam ediyoruz. Şu anda 7 müracaatımız var; Antalya´dan toplu halde Büyükşehir ve 6 ilçe belediyelerimizle beraber sayımız daha da artacak. Hem büyükşehirlerimizden hem de güreş düzenleyen ilçe belediyelerimizden oldukça büyük destek görüyoruz. Amacımız, buradaki siyaset üstü birlik ve beraberliği Türkiye´nin geneline yayarak, bizim manevi ve milli sporumuz olan yağlı güreşleri hem kamuoyuna hem dünyaya tanıtmak ve yaşatmak? dedi.
Yılmaz: ?Genç güreşçilerimizi destekliyoruz?
Yılmaz ?5-7 Temmuz 2019 günleri arasında gerçekleştirilen güreşlerde, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Yağlı Güreş Altyapı Takımı´ndan; Minik 2 Boyunda Necip Bülbül 2.Teşvik 2 Boyunda Yusuf Can Aktaş 3. olarak kürsüye çıktı. Teşvik 1 Boyunda Furkan Elagöz, Ayak Boyunda Mustafa Tığlı ve Büyük Orta Boyunda Yunus Karabay ise Çeyrek Final yaparak güreşlere veda etti.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —